Mangalia are un nou protoiereu – preotul Vasile Cârlan

0
885

Ceremonia religioasă de la Mangalia, de instalare a noului protoiereu

Credincioşii din Mangalia au petrecut o duminică de sărbătoare în prezenţa unor înalte feţe bisericeşti. Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfinţitul Teodosie, a oficiat dimineaţa slujba Sfintei Liturghii la biserica maramureşeană din lemn „Sfântul Mucenic Mina“ (biserica de lemn, maramureşeană).

Slujba a fost urmată de un moment festiv prilejuit de instalarea unui nou protoiereu al Mangaliei, preotul Vasile Cârlan.  Cu o seară înainte, la biserică au fost aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa moaştele Sfântului Andrei Criteanul, astfel încât fiecare credincios să li se poată închina.

La slujbă a participat oficialităţile Mangaliei, în frunte cu primarul Mihai Claudiu Tusac, precum şi majoritatea consilierilor locali. Ca un îndemn la pacea locală (de care oraşul nu a avut parte din cauza luptelor politice), la încheierea Liturghiei, arhiepiscopul Teodosie a vorbit despre împăcare şi linişte, despre sentimentele creştine care trebuie să fie respectate în perioada postului Sfintelor Paşti.

Ceremonialul religios a fost urmat de sfinţirea noului sediu al Protoieriei de pe Şoseaua Constanţei nr. 26. ÎPS Teodosie a discutat cu primarul Tusac despre noile lăcaşuri de cult ce se construiesc în Mangalia. Edilul-şef a declarat că le doreşte finalizate în cursul acestui an, pentru a oferi credincioşilor posibilitatea de a se ruga în biserici noi. Primarul este sigur că mai ales Catedrala „Sfinţii Mihail şi Gavriil“ va deveni un obiectiv turistic, datorită frumuseţii edificiului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

adevarul.ro/locale , 11 martie 2012, Autor: Sînziana Ionescu


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply