“Ponta se dă de ceasul morţii pentru că am slăbit puterea mafiotă Mazăre-Constantinescu”

0
715

Claudiu Palaz a emis, ieri, un comunicat de presă în care vorbeşte despre intenţiile liderului PSD, Victor Ponta, de a propune demiterea prefectului judeţului Constanţa.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu îl atenţionează pe liderul social-democrat să fie mai atent la persoanele pe care le sprijină, făcând referire la primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac.

„Se pare că Victor Ponta a făcut o obsesie din a cere demisia pre-fectului de Constanţa. Dacă a văzut că în ceea ce priveşte gestionarea deszăpezirii nu a găsit argumente viabile, acum se leagă de situaţia de la Mangalia, unde primarul incompatibil Tusac a revenit temporar în funcţie ca urmare a suspendării efectelor Ordinului prefectului 773/14.11.2011 de către Judecătoria Buzău, într-un proces care este încă în derulare. Ca jurist, sunt dezamăgit că, devenind politician, procurorul Ponta nu mai stăpâneşte legea şi nu face diferenţa între o decizie de suspendare şi una de anulare a unui act administrativ, între o pronunţare a instanţei şi o decizie definitivă şi irevocabilă. Ca să înţeleagă şi preşedintele PSD, procesul cu Tusac este încă pe rol, instanţa a dispus doar suspendarea efectelor ordinului, decizia nu este definitivă şi irevocabilă, iar ordinul pe care l-am emis nu este anulat. În plus, Ponta ar trebui să reflecteze de două ori înainte de a-l mângâia pe creştet pe Tusac şi să se informeze înainte de a adopta o astfel de poziţie în legătură cu starea reală de fapt. Nu numai că patru instituţii l-au găsit incompatibil cu funcţia de primar, şi mă refer aici la Corpul de Control al Guvernului, la Curtea de Apel Constanţa, Agenţia Naţională de Integritate şi Instituţia Prefectului, ci chiar Tusac a pierdut procesul pe care l-a intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru că a constatat starea lui de incompatibilitate”, afirmă Palaz.

Palaz spune că, din punctul său de vedere, motivul pentru care Ponta este aşa de înverşunat este faptul că prefectul a slăbit mult puterea mafiotă Mazăre-Constantinescu.

„Ce să înţelegem? Că juristul Ponta urmează legea doar parţial? Dacă da, este chiar îngrijorător. Eu sunt un jurist şi un prefect ce respectă legea în integralitatea ei şi tocmai de aceea se dă Ponta de ceasul morţii când aude de mine, pentru că prezenţa mea ca prefect al judeţului Constanţa a slăbit mult puterea mafiotă Mazăre-Constantinescu”, declară prefectul în încheierea comunicatului.

Replica, Miercuri, 29 Februarie 2012.

Autor: Alexandra BĂLAN.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply