Tusac îi cere o întrevedere premierului

0
661

farmec.ro
carturesti.ro%20

SCRISOARE Primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a trimis o scrisoare premierului României, Mihai Răzvan Ungureanu, căruia îi solicită o întrevedere pentru a-i prezenta cauzele scandalurilor din sudul litoralului, în urma cărora populaţia a fost nevoită să stea în frig aproape toată iarna. În scrisoare, Tusac îi explică premierului şi câteva dintre motivele care au stat la baza scandalului de la Mangalia, edilul Mangaliei indicându-l pe prefectul de Constanţa drept sursă a nenorocirilor.

„Doresc să discut cu premierul despre comportamentul ilegal şi abuziv al prefectului judeţului Constanţa cu privire la eliberarea mea de două ori din funcţia de primar, atât în 2009, cât şi în 2011, încălcând flagrant, şi în cunoştinţă de cauză, legea, asta în condiţiile în care, în anul 2009, instanţa de judecată a dispus, irevocabil, că ordinul de suspendare emis de către prefect este nelegal”, menţionează Tusac în scrisoare.

De asemenea, el îi aduce la cunoştinţă premierului şi despre „efectuarea unor controale de către angajaţii Instituţiei Prefectului la sediul autorităţii locale, după eliberarea sa din funcţie, cu exercitarea de presiuni asupra funcţionarilor, care au fost obligaţi să pună la dispoziţie acte şi înscrisuri aflate în arhiva Primăriei Mangalia. Documentele au fost riddicate în original, fără a se fi încheiat un proces-verbal de predare-primire”.

HAOS ADMINISTRATIV În scrisoare, Tusac mai indică şi „folosirea excesivă a prerogativului de tutelă administrativă de către prefect în ceea ce priveşte controlul de legalitate al actelor adoptate de către Consiliul Local Mangalia în sensul că şi-a “permis” excesiv de mult să conteste toate hotărârile adoptate de membrii Consiliului Local, având ca obiect alegerea unui viceprimar cu atribuţii de primar interimar şi care au avut ca şi consecinţă suspendarea de drept a tuturor viceprimarilor, în număr de şapte”.

Primarul Mangaliei spune că principala consecinţă a haosului administrativ s-a concretizat în faptul că populaţia municipiului nu a avut căldură în toată perioada de iarnă, deoarece nu a existat cvorum în consiliu pentru adoptarea hotărârilor privind preţul gigacaloriei, privind bugetul, taxele locale, viramentele, eventualele contractări de credite.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro/

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply