Răsturnare de situaţie la Mangalia: Tusac revine la Primărie

0
731

Fostul primar al Mangaliei, Claudiu Tusac, a câştigat, ieri, la Tribunalul Buzău, procesul în care contesta ordinul emis de prefectul Claudiu Palaz privind suspendarea sa din funcţie pe motiv de incompatibilitate.
Decizia nu este irevocabilă, iar potrivit prefectului Palaz, în acest sens, a fost deja intentat recurs.

„Am făcut un recurs declarativ. Aştept să mi se comunice hotărârea pentru a vedea motivarea. Le-am solicitat să-mi fie comunicată rapid, având în vedere importanţa subiectului”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

„Aştept raportul Curţii de Conturi”

Întrebat dacă în această situaţie va emite un nou ordin pentru eliberarea din funcţie pe numele lui Tusac, prefectul Claudiu Palaz a specificat: „Trebuie să primesc raportul Curţii de Conturi referitor la mai multe nereguli care îl privesc. Odată ce voi avea acest raport, şi în funcţie de sesizările făcute în el, probabil că voi emite un nou ordin. Până atunci, aştept motivarea sentinţei ca să pot face recurs”.

Menţionăm că sentinţa dată de Tribunalul Buzău, ieri, este cu executare, însă nu este definitivă. Astfel, dacă Tusac are dreptul să se întoarcă pentru moment la Primăria Mangalia, şi prefectul Claudiu Palaz are dreptul la recurs.

Reamintim că, la mijlocul lunii noiembrie, prefectul l-a eliberat din funcţie pe Tusac în urma raportului emis de Agenţia Naţionale de Integritate, care solicitase procurorilor să-l cerceteze pentru fals în declaraţii. ANI luase în vizor faptul că Tusac a omis să treacă în declaraţia de interese că, în 2008, a fost reprezentant al Consiliului Local la RAJA Constanţa şi SC „Administrarea Parcului Industrial Mangalia”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La momentul respectiv, Palaz a emis un ordin prin care Tusac a fost eliberat din funcţie, iar atribuţiile sale au fost preluate de viceprimarul de atunci, Constantin Filimon. Ulterior, primarul Mangaliei a atacat ordinul emis de Palaz, iar mai târziu, la solicitarea lui Palaz, procesul a fost strămutat la Buzău, pentru a fi evitate speculaţiile privind vreo tentativă de influenţare a instanţei de judecată.

Vineri, 24 Februarie 2012. Autor : Alexandra BĂLAN.

http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-rasturnare-de-situatie-la-mangalia-tusac-revine-la-primarie-122495


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply