ALBEȘTI: Fiii satului s-au reunit la petrecerea organizată de primarul Gheorghe Moldovan

0
1066

fiiisatuluialbestiimg

La fel ca şi în anii trecuţi, primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan şi consilierii locali au organizat sărbătoarea „Fiii satului Albeşti”.

Potrivit primarului Gheorghe Moldovan, acest eveniment devenit tradiţie, nu este organizat întâmplător în apropierea sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, acesta având menirea de a ţine comunitatea unită şi de a-i apropia pe oameni de familie, de şcoală, dar şi de biserică. Acţiunea face parte din seria evenimentelor dedicate „Zilei comunei Albeşti” care a început încă de săptămâna trecută cu diverse activităţi şcolare şi se va finaliza, joi, 21 mai, atunci când este hramul bisericii din localitate.

Atmosfera de petrecere câmpenească a debutat, duminică, pe Valea Albeştiului la ora 13, cu tradiţionalele lupte tătăreşti. Ulterior, pe scena amenajată special pentru acest eveniment au urcat pentru a-i încânta pe cei prezenţi cu melodii frumoase, Sonny Flame, Simona Nae, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Elisabeta Turcu, Nicolae Datcu.

Toţi cei prezenţi s-au simţit foarte bine deoarece adulţii au dansat pe ritmuri de muzică populară şi uşoară, în hore fiind prinşi atât consilierii locali cât şi primarul Gheorghe Moldovan.

„În fiecare an aşteptăm cu nerăbdare şi ne pregătim cum se cuvine pentru luna mai, atunci când domnul primar organizează această întâlnire a celor care s-au născut aici şi au plecat în alte localităţi, dar şi pentru cei care au rămas să trăiască în Albeşti. Este o tradiţie la care ţinem foarte mult deoarece avem ocazia să ne revedem cu persoane cu care am copilărit, dar care au ales să locuiască în alte locuri. De fiecare dată, la sfârşit ne spun că nicăieri nu este ca acasă, aşa cum este la Albeşti. Este o ocazie pe care o avem de a depăna amintiri, dar şi de a ne simţi bine şi a ne distra împreună”, a declarat una dintre localnice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în cugetliber.ro, Marți, 19 mai 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply