Secretele longevității, dezvăluite de câștigătoarea concursului „Tinerețe vs. Bătrânețe”

0
372
Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României prezintă  câștigătorul concursului „Tinerețe vs. Bătrânețe” – Dr. Cristina Păuna, medic specialist în recuperare medicală. Dr. Păuna a avut o contribuție pertinentă, susținută de un studiu individual, contribuind semnificativ în domeniul anti-aging-ului, potrivit juriului, format din experți de renume din domeniul științific.
Competiția „Tinerețe vs. Bătrânețe”, organizată de Senatul Științific, a reunit pasionați ai științei anti-aging care au propus soluții inovatoare pentru îmbunătățirea calității vieții și întârzierea procesului de îmbătrânire, inspirați de cartea profesorului David Sinclair Lifespan. De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem”.
Dr. Păuna a fost recunoscută pentru teza sa impresionantă, susținând că bătrânețea este o boală determinată de deteriorarea mecanismelor biologice, datorată modificărilor fizico-chimice la nivel celular. Aceasta a propus un plan preventiv și intervenții timpurii, axate pe tratarea acestor modificări, cu scopul de a amâna semnele și simptomele îmbătrânirii. Contribuția Dr. Păuna include un studiu observațional realizat pe un grup de pacienți cu probleme legate de secreția de colagen. Prin combinarea exercițiilor fizice și a postului intermitent cu aport caloric redus, studiul a arătat o îmbunătățire semnificativă a stării articulațiilor participanților. Rezultatele acestei cercetări deschid noi perspective în înțelegerea și tratarea procesului de îmbătrânire, oferind speranțe reale pentru un stil de viață mai sănătos și mai îndelungat.
Juriul concursului „Tinerețe vs. Bătrânețe” a fost compus din specialiști în longevitate. Dr. Irina Iordache, medic specialist în genetica medicală, susține că Dr. Păuna a realizat cel mai complet rezumat al cărții semnată de David Sinclair, adăugând și o notă personală asupra terapiilor anti-aging bazate pe diferite studii. Dr. Sorin Cantor, coach de longevitate susține că lucrarea a respectat tema concursului, având cea mai amplă analiză a ideilor expuse în cartea „Lifespan. De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem”, care a inspirat această competiție, și a adus argumente solide științifice bazate pe studii medicale. Raluca Prodan, Ambasador HealthGevity Nation, consideră că lucrarea Dr. Păuna face o sumarizare elocventă a cărții David Sinclair, adăugând, totodată, informații pertinente din studiul propriu al literaturii de specialitate, combinat cu expertiza profesiei de medic.
Premiul, în valoare de 5.000 de euro, reflectă angajamentul Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de a susține cercetarea științifică și de a contribui la progresul în domeniul sănătății și longevității. Dr. Păuna va continua să colaboreze cu experții Senatului Științific pentru a promova și a implementa cele mai eficiente metode de prevenire a îmbătrânirii, conform viziunii împărtășite și de profesorul David Sinclair.


Mangalia News, 24.05.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply