Renumita soprană Luminița Andrei, în capodopera LA TRAVIATA, de Giuseppe Verdi. Premiera a avut loc vineri, 1 martie 2024, la Allee Theater din Hamburg | FOTO

0
676
„În capodopera LA TRAVIATA, a lui Giuseppe Verdi este vorba despre iubire și libertate, în fața dublelor standarde apăsătoare și a scurtei existențe umane. Tinerii Alfredo Germont și Violetta Valéry, o curtezană nobilă a înaltei societăți pariziene, își întemeiază împreună o viață liniștită la țară îndrăgostiți. Dar tatăl lui Alfredo o obligă pe Violetta să renunțe la relație, deși știe despre boala ei incurabilă. Se teme pentru reputația familiei sale. După o luptă disperată, Violetta este de acord. Când tatăl lui Alfredo își retrage cererea fatală, este prea târziu: Violetta moare în brațele lui Alfredo. O curtezană ca protagonistă? A fost multă rumoare din partea publicului, la premiera din 1853. Dar „La Traviata” a devenit curând una dintre cele mai populare opere de până acum. O singură dată, Giuseppe Verdi a apelat la un subiect contemporan, „Doamna cu camelii”, inspirată de autorul parizian Alexandre Dumas cel Tânăr. Dumas a modelat literar acest eveniment, care se bazează pe evenimente adevărate, atât ca roman, cât și ca piesă. Verdi a compus o muzică de mare prestanță, care lasă loc din belșug pentru exprimarea emoțiilor de bucurie și exuberanță, durere și disperare. Ascultătorii și privitorii sunt atrași în acțiune, pentru a lua parte direct la soarta Violettei”. (Alleetheater). 
Allee Theater – Theater für Kinder – Hamburger Kammeroper
LA TRAVIATA, de Giuseppe Verdi (în italiană):
Conducerea muzicală: Ettore Prandi.
Regia: Marius Adam.
Imagine de scenă: Kathrin Kegler.
Costume: Marie-Therese Cramer.
Violetta Valéry: Luminita Andrei / Lilia-Fruz Bulhakova,
Flora Bervoix, Annina: Natascha Dwulecki / Feline Knabe,
Alfredo Germont: Ljuban Alfredivanovi ć / Guillermo Valdés,
Giorgio Germont: Titus Witt / Leonhard Geiger,
Baronul Douphol: Leonhard Geiger / Cornelius Lewenberg,
Gaston: Edilson Silva Junior,
Doctor Grenville: Cornelius Lewenberg / Robert Elibay-Hartog.
Foto credit: Patrick Sobottka.
Bilete la următoarele spectacole cu opera TRAVIATA de Verdi, aici: alleetheater.

MN: Talentata și superba Luminița Andrei a fost elevă eminentă a Şcolii Nr.1 din Mangalia. În perioada când era studentă la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Clubul Rotary Mangalia a susținut-o, după posibilități, cu o bursă lunară de studii. În prezent, spre mândria familiei ei și a noastră, a tuturor mangalienilor, Luminița este o soprană admirabilă, cunoscută pe plan naţional şi internaţional. Sănătate multă și succes în cariera muzicală, dragă Luminița!

Mangalia News, 03.03.3024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply