„Masă sănătoasă în școli” – Numărul beneficiarilor nu atinge nici măcar jumătate din cei 1 milion de elevi prevăzuți în lege

0
266
Guvernul a aprobat miercuri, Hotărârea prin care aproape 500 de mii de elevi ar urma să primească “masă sănătoasă” în școli. Numărul beneficiarilor nu atinge nici măcar jumătate din cei 1 milion de elevi prevăzuți în legea Deca-Iohannis, abia intrată în vigoare în acest an și amânată pentru anul școlar 2025-2026. Nu se știe când vor primi elevii masa caldă sau pachetul alimentar în valoare de 15 lei pe zi, având în vedere că autoritățile locale nu pot încă demara procedurile pentru licitații, iar anul școlar în curs mai are doar 4 luni.
Cu 4 luni înainte de terminarea școlii, Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, 29 februarie, hotărârea în baza căreia va fi alocat un miliard de lei pentru programul naţional ‘Masă sănătoasă’, de care vor beneficia 459.000 de elevi din 1.223 de școli din țară. În aceeași zi, a fost publicată în Monitorul Oficial lista unităților de învățământ. (…)

Continuarea, în edupedu.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply