Avuţia Naţională Digitală, sau d-AN | Autori: Ion Ivan, Alin Zamfiroiu, Gheorghe Matei, Narcis Luca

0
358
Autorii sunt informaticieni de profesie și cartea reflectă preocupările acestora în zona dezvoltării de componente ale avuției naționale digitale, chestiune care acum este mai actuală ca oricând, având în vedere necesitatea de a realiza multe activități online, cu condiția să existe fondul informațional necesar rezolvării problemelor.
Avuția Națională Digitală, sau d-AN (asa cum este prescurtată în lucrare) este rezultatul activitatii unor largi categorii de specialisti, care lucreaza in cadrul unor organizatii unde se dezvolta sisteme informatice care utilizeaza baze de date la nivel national, dar si a unor specialisti individuali care solutioneaza probleme punctuale, in mod independent. De aceea, avutia nationala digitala apare ca un conglomerat de componente neomogene din punct de vedere al nivelurilor de complexitate, din punct de vedere al naturii problemelor pe care le solutioneaza, dar mai ales din punctul de vedere al categoriilor de persoane care alcatuiesc grupurile tinta pentru care aceste componente au fost create.
Lucrarea abordeaza gradat problematica avutiei nationale digitale, prezentand concepte de baza, modalitati de creare a componentelor, cai de crestere a d-AN si mergand pana la prezentarea de modele de estimare a cresterii d-AN, cu luarea in considerare a unor factori, precum nivelul investitiilor si cresterea gradului de satisfactie a membrilor grupurilor țintă. Toate acestea evidentiază caracterul realist al cercetării dezvoltate în timp de autori.
Cartea scrisă de Ion IVAN, Alin ZAMFIROIU, Gheorghe MATEI si Narcis LUCA se adresează studentilor de la Sectia de Informatică Economică din Academia de Studii Economice si, în egală măsură, specialistilor care scriu software sau generează continut digital, precum si utilizatorilor de aplicatii informatice.

Prof. Univ. Dr. Ion IVAN: 1000 de oameni care m-au impresionat: Narcis LUCA.

„Narcis LUCA este absolvent al Secției de Matematică de la Facultatea de Matematică-Informatică  a Universității Transilvania din Brașov, promoția 2007. De la terminarea facultății el a lucrat numai și numai în mediul privat și nu oricum, ci cu rezultate foarte bune, căci este un excelent programator. Cu Narcis LUCA am elaborat o serie de materiale dintre care enumăr aici: Ion IVAN, Alin ZAMFIROIU, Narcis LUCA, Gheorghe MATEI – Avuţia naţională digitală, Editura ASE, Bucureşti, 2020, 196pg, ISBN: 978-606-34-0339-2”.
„Am colaborat foarte bine, căci Narcis LUCA este un programator de cuvânt, așa cum sunt toți programatorii de succes. Este un tip meticulos, căci știe că numai un text corect gramatical și bine tehnoredactat este textul agreat de cititor. El, dacă a promis că face ceva, face acel lucru și îl face temeinic, cu seriozitate, oferind la nivelul cel mai de sus calitate.
Sunt sigur că la prima cafea la care ne vom întâlni, vom discuta despre o carte sau despre un articol și Narcis LUCA, sunt sigur că va fi entuziasmat să se apuce de treabă, căci îi plac provocările, mai ales în zone necunoscute ale Informaticii, unde trebuie să se documenteze și să experimenteze”. (Prof. univ. dr. Ion IVAN, 05 februarie 2023).

(d-AN sau Avuţia Naţională Digitală) ©

Introducere
Definiţii
Conţinutul digital
Componentele
Obiective
Strategii
Criterii
Gradul
Dezvoltatorii
Utilizatorii
Structuri
Şabloanele
Conţinut digital
Operaţii pe conţinut
Crearea
Adăugarea
Inserarea
Modificarea
Ştergerea
Concatenarea
Agregarea
Interclasarea
Acoperirea
Optimizare d-AN
Productivitatea
Digitizarea
Calitatea
Caracteristicile
Complexitatea
Accesibilitatea
Corectitudinea
Completitudinea
Comparabilitatea
Portabilitatea
Continuitatea
Generalitatea
Mentenabilitatea
Fiabilitatea
Mentenabilitatea
Reutilizabilitatea
Stabilitatea
Structurablitatea
Liniaritatea
Structurabilitatea
Omogenitatea
Claritatea
Căi de creştere d-AN
QQ
Modul O.S.
Metricile
Construire
Validare
Rafinarea
Proprietăţile
Volumul
Stilul
Greşelile
Securitatea
Instrumente
Economia d-AN
Valoarea d-AN
Practică d-AN
Concluzii
BIBLIOGRAFIE

 

 


Mangalia News, 26.02.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply