Ciorbiță de urzici „a la grec” – Rețeta de ciorbă dreasă cu ou si smântână, acrită cu lămâie

0
430
Ciorbiță de urzici „a la grec” – Rețeta de ciorbă dreasă cu ou si smântână, acrită cu lămâie. O reteta simpla de ciorba de urzici cu orez, usturoi verde si leurda, dreasa la final cu lamaie, galbenus si smantana. Cum se face ciorbita de urzici a la grec?
M-am gandit sa fac o ciorbita de urzici a la grec, pornind de la reteta clasica a ciorbei de pui cu acelasi nume – o gasiti aici. O ciorba usoara, acrisoara, plina de zarzavaturi sanatoase si dreasa la final cu galbenusuri, lamaie si smantana.
Zis si facut! Asa ca mi-am pregatit ceva morcov si radacina de pastarnac (poate fi si un pic de patrunjel si telina pe acolo), un pic de orez, niste cepe verzi si am trecut la treaba.
Din cantitatile de mai jos obtineti cca. 10 portii de ciorbita de urzici a la grec, dreasa cu ou si smantana.

Ingrediente:
300 g urzici proaspete si fragede (varfuri) – o gramada medie,
1 morcov,
1 radacina de pastarnac,
1 radacina mica de patrunjel + 1 bucatica de telina (optional),
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui,
1 legatura de ceapa verde sau 1 ceapa medie veche,
50 g orez cu bob rotund,
sare,
2-2,5 L de zeama ramasa de la oparirea urzicilor.
In plus:
2-3 fire de usturoi verde sau 2 catei de usturoi vechi.
Optional: cateva frunze de leurda.
Pentru dres:
250 ml smantana acrisoara cu min. 20% grasime
frunze de patrunjel verde, leurda
1-2 galbenusuri proaspete,
puțina sare,
zeama de lamaie, dupa gust (de la ½ sau chiar o lamaie intreaga).

Continuarea, pe savoriurbane.com


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply