Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de dragaj din zona porturilor Constanța, Midia și Mangalia (DOCUMENT)

0
433
Executivul a aprobat, în ședința desfășurată săptămâna trecută, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Dragaj de investiții în porturile maritime”.
Astfel, în urma studiului de fezabilitate derulat de CN APM SA Constanța, a studiului geotehnic și a expertizei tehnice au rezultat că sunt necesare lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor navigabile din Portul Constanța, pe o suprafață totală de 400,58 ha, din care:
• Zona CONSTANȚA, pe o suprafață de 268,06 ha;
• Zona MIDIA, pe o suprafață de 70,64 ha ;
• Zona MANGALIA (Port), pe o suprafață de 61,88 ha.
Conform evaluărilor, valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 1.059.239.367,65 lei.
Durata de realizare a investiției este de 39 luni, din care durata de execuție este de 30 luni, de la data emiterii ordinului de începere.
Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2017 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
HOTĂRÂRE pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Dragaj de investiții în porturile maritime”: NF-51. (sgg.gov.ro).


Mangalia News, 20.02.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply