Prin transpunerea unei Directive a Comisiei Europene, Guvernul vrea să schimbe criteriile de mărime pentru diferite tipuri de întreprinderi

0
373
Guvernul vrea să ajusteze criteriile de mărime pentru microîntreprinderi și întreprinderi sau grupuri mici, mijlocii și mari, arată programul legislativ din 2024 al Guvernului, care include un proiect de lege în acest sens. Proiectul vizează transpunerea unei Directive a Comisiei Europene.
Microîntreprinderile, conform directivei, sunt definite drept firme care, la data bilanțului, nu depășesc limitele menționate pentru două din următoarele trei criterii: au un bilanț de 450.000 de euro, o cifră de afaceri de 900.000 de euro, respectiv un număr de 10 angajați.
În prezent, microîntreprinderile sunt firmele care au până la 9 salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei.
Întreprinderile mici, conform directivei, vor avea limite de 5 milioane de euro pentru bilanț; 10 milioane de euro pentru cifra de afaceri netă și 50 de salariați în cursul exercițiului financiar. (…)
Continuarea, pe economedia.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply