Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, Colegiul Economic Mangalia găzduiește recitalul de poezie și jazz „POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA – POVESTEA ROMANTICĂ A SECOLULUI XXI“, susținut de Mădălina Singer și Mihăiță Macoveanu

0
587
Miercuri, 14 februarie 2024, de la ora 11:00, la Colegiul Economic Mangalia, Mihăiță va susține un recital de poezie din creația personală, iar Mădălina va interpreta piese din jazz-ul standard internațional, dar și pe versurile poetului.
Mica Artă Constanța, proiect de suflet al celor doi artiști, a pregătit un moment artistic deosebit pentru acest eveniment.
Proiectul „Poetul și Cântăreața“ este considerat a fi un veritabil proiect de țară. Cea mai frumoasă poveste de dragoste – în versuri, de pe planeta „Nepământ“, se află într-un permanent turneu național.
Protagoniștii acestui eveniment vin în întâmpinarea tinerilor, dar și a seniorilor, cu un proiect educațional, un spectacol unic în România.
Întrucât dorința lor este de a străbate țara și de a identifica, în rândul tinerilor, pe cei talentați, de a le insufla acestora necesitatea lecturii, dar și să le prezinte muzică de bună calitate, intrarea la eveniment este liberă.
Amintim că cei doi artiști au susținut recitaluri la București, Iași, Constanța, Năvodari, Timișoara,  Slobozia, Călărași, Buzău, Roman, Ploiești, Piatra Neamț etc. – evenimente care s-au bucurat de un real succes.
„Un spectacol de suflet. Cei doi artiști, mânați de aceleași idealuri, au imaginat și pus în operă un spectacol itinerant, tulburător prin mesaj și realizare artistică…“, nota Virgil Răzeșu.

POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA

Mihăiță și Mădălina – „Un poet cu suflet cât o țară“ și „Vocea de Aur a Germaniei“ – sunt două inimi românești, doi artiști frumoși, care și-au împletit talentele spre bucuria noastră.
„Perechea romantică a secolului XXI“, cum au fost descriși, POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA sunt conștienți de puterea harului și a talentului ce le-au fost hărăzite, dar și de obligația firească de a face din acestea un dar, de a se oferi întru-totul celor ce îi admiră, îi înțeleg, îi susțin și îi urmează.
„Am demarat împreună cu Mădălina proiectul POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA, convins fiind că România are nevoie de noi și refuzând să plec în Germania“, mărturisește Mihăiță Macoveanu.
„Când uiți de ce trăiești, calcă desculț pe iarbă“, scria poetul, iar ecoul acestor cuvinte avea să răsune în sufletul Mădălinei, aflată la două mii de kilometri distanță.
Versurile lui Mihăiță au ajuns în Germania, la Mădălina, cântăreața de care s-a îndrăgostit pentru toate viețile și împreună cu care a demarat un proiect unic în țara noastră, proiect cu care s-au prezentat în fața românilor, la toate evenimentele culturale la care au fost invitați.
„Creațiile lui Mihăiță Macoveanu sunt speciale. Fiecare poezie, fiecare vers transmite un mesaj către sufletul românului indiferent în ce colț de lume se află“, „Occidentul românesc“, Madrid.
„Mihăiță Macoveanu, un trubadur frumos și incorigibil în demersul său de a schimba o lume cenușie și plicticoasă, în una ipotetic desăvârșită“, Melania Cuc, membru USR
Mădălina este cântăreață de jazz și musical, de naționalitate română, născută în Piatra Neamț, având dublă cetățenie: română și germană. Până recent, Mădălina a activat profesional exclusiv în occident, mare parte din cariera ei fiind bazată pe evoluțiile avute pe scene din Germania și Elveția.
Mass-media din Germania i-a acordat o atenție deosebită, cântăreața fiind o răsfățată a posturilor de radio din nord-vestul Germaniei, iar melodiile ei fiind difuzate periodic, existând o solicitare permanentă din partea publicului.
Au fost acordate zeci de interviuri în ziarele importante din landul Niedersachsen, dar cea mai importantă realizare din punct de vedere mediatic o reprezintă apariția televizată de la SAT 1.
Supranumită de nemți „Vocea de Aur a Germaniei“, Mădălina s-a făcut remarcată prin calitățile ei vocale, pentru care a fost apreciată de nume consacrate ale jazz-ului internațional.
Iubită și apreciată de publicul din România și Germania, Mădălina a revenit acasă.


Mangalia News, 14.02.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply