VISIT MANGALIA! La Mangalia vei fi primit de gazde ospitaliere și te vei îmbogăți cu amintiri! INVITAȚIE DE VACANȚĂ [Album FOTO]

0
3955

VISIT MANGALIA! La Mangalia vei fi primit de gazde ospitaliere și te vei îmbogăți cu amintiri! INVITAȚIE DE VACANȚĂ.

DRAGĂ ROMÂNIE,
Când vii la Neptun, Venus, Olimp, Jupiter, Saturn, Cap Aurora, Mangalia, ori ești în trecere spre Vama Veche, te așteptăm să te servim cu preparatele tătărești dobrogene, la localnicii tătari din Mangalia, care acum își pot deschide Puncte Gastronomice Locale, sau în locațiile cu specific, cum ar fi Cafe Efendi din Neptun, ori să deguști cafeaua la nisip pe care o face Fikret, pe drumul de acces spre Steaguri. 
Suntem bucuroși de oaspeți, întotdeauna! În curtea Geamiei Esmahan Sultan, este amenajată o kaveane (cafe si ceai), un loc special care te încarcă de energie, în care poți savura o cafea la nisip. 
GEAMIA ESMAHAN SULTAN – Monument Istoric – este cea mai veche geamie din România, construită de prințesa Esmahan, nepoata sultanului Süleyman Magnificul, în jurul anului 1573. Vizitați și veți fi impresionați!
Șuberek, baclavale, acadele pentru cafea, sarailii, precum și alte preparate specifice comunității tătare din Dobrogea, pot fi savurate în Mangalia.
Dobrogea este o regiune a României, bogată în multiculturalitate etnică, este un exemplu de trai în bună înțelegere. Dobrogea toată, din Delta Dunării până la Vama Veche, de la Dunăre până la Marea Neagră, este un imens Ada Kaleh (o insulă cu specific la Dunăre, acoperită de ape, când a fost construită hidrocentrala Porțile de Fier I, a cărei pierdere este doinită de către poeți).
În Dobrogea întâlnești: borșul lipovenesc, iaurtul machidonesc, baclavaua turcească sau ghiudemul tătăresc – de drept toate făcând parte din patrimoniul patriei noastre, pentru că în Dobrogea, baclavaua se face altfel decât în Turcia. Cultura și tradițiile comunităților etnice fac parte din specificul Dobrogei.
Dragă România, la Mangalia te vei îmbogăți cu amintiri. Te vei simți musafir pe tărâmuri pe care nu le știai că sunt ale tale și te vei bucura să le descoperi, primit de gazde ospitaliere.
Mankaliye’ge koş keldınız!!
Bine ați venit la Mangalia!
I ❤️ Mangalia!

MN: Platforma turistică www.visitmangalia.ro este un tur virtual al tuturor stațiunilor care aparțin de Municipiul Mangalia și sunt membre ale OMD Mangalia (Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia).

Mangalia News, 06.03.2019 (republicare: 03.02.2024).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply