Iancu Guda – Acasă se poate mânca bine, proaspăt și ieftin! Rețeta de tagliatelle con vitello e funghi, sau, cum prefer eu varianta românească, paste cu vită și ciuperci

0
612
„Acasă poti să gătești mâncare extravagantă, dar la preturi mici si foarte gustoasă, petrecand timp minunat în bucătărie, alaturi de cei dragi, din dragoste pentru familie. Vineri seara, dupa o saptamana lunga si obositoare, am gătit impreună cu soția celebrele tagliatelle con vitello e funghi, sau cum prefer eu varianta românească, paste cu vită si ciuperci, folosind ingrediente din România. Am folosit la casa cardul PENNY România, astfel bugetul total a fost numai 42 lei / 5 portii (aprox. 8 lei / persoană, de cca. 10 ori mai ieftin decât la restaurant si cel puțin la fel de gustos.
Ingrediente:
– Ciuperci champignon, 400 g (origine Romania, Zalău),
– carne de vită (Hanul Boieresc, proveniență România),
– Tagliatelle Băneasa (grâu dur),
– Smântână de gătit (200 g),
– ceapă verde si pătrunjel.
Rețeta (timp pregătire 20 min): Tai carnea de vită in cubulete mici, pe care le tragi in tigaie timp de 10 minute, cu puțin ulei de masline, sare, piper si praf de usturoi. Intre timp, lasi pastele la fiert tot cam 10 min (le mai incerci pe parcurs la 8-9 min, in functie de cum le preferi), cu puțin ulei si sare in apa fiarta. Ciupercile le faci cubulete mici si le tragi in tigaie 10 min, pana isi lasa apa, cu sare si piper. Adaugi smantana de gatit si mai lasi inca 10 min, sa scada. La final, amesteci totul intr-o tigaie wok, unde adaugi si ceapa verde si o cana de apa in care au fiert pastele (pentru a crea acel sos alb si cremos). La final, asezonezi cu puțin patrunjel. Sotiei ii place sa mai adauge rosii confiate, masline si niste parmezan, la final (fiecare după gust).
Acasă se poate mânca bine, proaspăt și ieftin. Cifrele INS pentru o gospodarie medie din Romania indica faptul ca > 50% din venituri se duc pe mancare (37%), alcool & tutun (8%) si HoReCa (7%). Toate, impreuna, de 100 ori mai mult decat pe educatie! Hai să punem #BaniiInMiscare si să vedem de unde tăiem risipa, ca să investim in ceea ce contează cu adevărat: Sănătatea si educatia noastră! Mai gătim și acasă, economisim bani și înmulțim dragostea pentru familie. Planificarea financiară = alegeri despre modul in care ne trăim viața!”. (Iancu Guda).

MN: Alte articole cu rețete de gătit și de „înmulțit bani”, adică „de pus banii în mișcare”, semnate de economistul Iancu Guda și publicate în Mangalia News, sunt AICI.

Mangalia News, 19.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply