Valentin Tănase: „Am relansat recent Albumul de bandă desenată „Andro și Gera”, apărut în anul 1990” (galerie FOTO)

0
436

farmec.ro
carturesti.ro%20
Artistul plastic Valentin Tănase a postat pe pagina sa de socializare un mesaj adresat tuturor iubitorilor de benzi desenate, despre Albumul său de bandă desenată intitulat “Andro și Gera”, apărut în anul 1990:
„Am avut bucuria și plăcerea să relansez recent albumul de bandă desenată “Andro și Gera”, apărut în anul 1990, acum 33 de ani, grație inițiativei și implicării directe a prietenului meu, Lucian Oancea, pasionat BD-fil. Eroii poveștii, Andro și Gera, un cuplu primordial din epoca de piatră, însoțiți de câinele Fors și maimuțica Senta fac o călătorie inițiatică prin tărâmuri necunoscute, traversând bariere temporale și climatice, fără a-și pierde încrederea și speranța în viitorul drumului lor către lumină. Chiar dacă sunt oameni din zorii umanității, cei doi protagoniști au înfățișări adaptate gusturilor moderne, Andro fiind un soi de Tarzan, bine clădit, iar Gera, o tânără cu sex appeal contemporan, inspirată de actrița Raquel Welch, într-un film din anii 1970, “Loana” (“One Million Years BC”, în original).
Din păcate, în frământările și convulsiile postrevoluționare ale anilor 1990, albumul nu și-a găsit calea spre o continuare dorită și promițătoare.
Am avut surpriza plăcută de a vedea la relansare un public avizat, născut în bună parte după anul apariției albumului. Mi-au fost alături și le mulțumesc lui Lucian Oancea, organizatorul evenimentului, criticului de artă, Marius Tița, lui Dodo Niță, istoricul și exegetul benzii desenate românești și vechiului meu prieten și coleg, artistul Vintilă Mihăescu, sărbătorit cu aceeași ocazie pentru aniversarea zilei sale de naștere.
Pentru a onora această reamintire, am făcut un desen actual cu cei doi eroi”.
Albumul BD „Andro și Gera”, integral, aici:

Mădălina Corina Diaconu: „Felicitari! Frumos demers ce vine sa incununeze anii de activitate a multor pasionati BD care s-au dedicat promovarii Benzilor Desenate romanesti. Imi aduc aminte de acest album cind am realizat, in ianuarie 2019, expozitia de autor la Palatul Șuțu, in cadrul seriei “Maestri ai benzii desenate Romanesti” (serie initiata si organizata de M.I. Grăjdeanu). Multe din benzile desenate realizate de dumneavoastră ar merita republicate. Poate reusim, cu initiative bune si sponsori pe măsură, sa le oferim aceste BD-uri si generatiilor de azi”.

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.

Mangalia News, 05.12.2023.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply