Studenți de la Ingineria și Protecția Mediului în Industrie-UMC au vizitat stația de sortare și reciclare din Constanța a companiei Polaris M Holding

0
642
Vineri, 27 octombrie, un grup de 21 de studenți ai Facultății de Electromecanică Navală, specializarea Ingineria și Protecția Mediului în Industrie-UMC, au vizitat Stația de sortare și reciclare din Constanța, cu scopul de a înțelege aspectele practice privind colectarea, sortarea și valorificarea deșeurilor.
Această vizită face parte din activitatea practică desfășurată în cadrul disciplinei din anul IV “Colectarea și tratarea deșeurilor”.
Pe parcursul vizitei, studenții au purtat o discuție interesantă cu doamna Liliana Bellu, coordonator stație de sortare, privind provocările activității de colectare și sortare a deșeurilor în sistemele de management din România.
Studenților le-au fost prezentate procesele care au loc într-un astfel de centrul de colectare: sortarea deșeurilor la bandă, pe categorii și culori, balotarea deșeurilor (hârtie, carton, aluminiu, Pet etc), reciclarea foliei LDPE în saci menajeri și folie industrială și depozitarea fracției umede la groapa de gunoi.
Studenții au fost însoțiți pe durata vizitei de prof. dr. ing. Viorel Panaitescu și de asistent drd. ing. Florentina Vasilica.
Vizitele în teren sunt deosebit de utile, deoarece vizează două aspecte importante: pe de-o parte, permit o mai bună înțelegere, în practică, a informației primite la curs și, pe de altă parte, promovează un comportament eco-civic care poate fi aplicat în viața de zi cu zi a studenților.

Mangalia News, 02.11.2023.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply