Spectacol cu răsărit de soare în Vama Veche | „Nu eşti vamaiot, până nu prinzi răsăritul La Stuf, pe Bolero de Ravel“, spun fanii din Vama Veche [FOTO-VIDEO]

0
1063

Spectacol cu răsărit de soare pe Bolero, în Vama Veche…

La Vama Veche există o tradiţie care te face să treci examenul de a te numi vamaiot. Nu contează cât de mult te distrezi şi unde, important este să te afli într-un anumit loc, într-un anume moment al zilei.
Vamaioţii se întrec în a surprinde momentul glorios al răsăritului de soare din Marea Neagră, mai ales că stau toată noaptea pe plajă, dansând, cântând şi chefuind cu prietenii, cunoscuţi sau necunoscuţi.
Dan Nita – Miracolul zilnic din Vamă.
Locul unde s-a împământenit această tradiţie este La Stuf, barul de pe plajă. Când soarele începe să apară de după linia orizontului, încep să răsune acordurile unei celebre piese muzicale clasice – „Bolero“ de Maurice Ravel, renumită pentru ritmul şi apogeul său în forţă.
Inspiraţia asocierii ridicării soarelui pe bolta cerească cu muzica senzualităţii i-a aparţinut unui barman de la Stuf, Ovidiu, apoi a fost perpetuată de dj-ii de aici. „Nu eşti vamaiot până nu prinzi răsăritul La Stuf, pe Bolero de Ravel“, spun fanii din Vama Veche.
O selecţie de clipuri postate pe Youtube arată câteva dintre cele mai frumoase înregistrări ale răsăritului de soare pe Bolero. (adevarul.ro).

VIDEO: 17 august 2022, la Stuf, în Vama Veche. Bolero de Maurice Ravel, pescăruși, plajă, îmbrățișări random și alte momente de contemplație, la începutul unei noi zile. (Petru Dimitriu):


Mangalia News, 05.07.2023.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply