Adi Dedu: „Mă simțeam atât de norocos că am reușit să fim primii care întâmpină soarele, înaintea tuturor, în Lagună, ca acest pelican la pește, înaintea celorlalți”

0
1383
„Doar ce m-am întors din Lagună. Doar eu, corpul. Căci mintea și sufletul au rămas acolo și, cumva, sunt în continuare conectat cu locul.
Îmi place foarte mult să mă bucur de lucrurile banale peste care alți ochi ai multora pot trece cu foarte mare ușurință. Iar acest sentiment de bucurie este cu atât mai mare, atunci când ocazia de a le experimenta este dăruită.
Încă somnors, după 50 de ore de activitate, din care doar 5 petrecute total în pat la somn, îmi închid ochii din nou și rememorez un astfel de moment petrecut pe singura faleză stâncoasă din zona litorală de la noi din țară.
Ne propusesem să vedem cum se ridică soarele peste laguna de aici. Așa că am luat-o la pas în zorii zilei, printre strigătele de lăcar mare și foșnetul stufului care se legăna în primele vânturi are zilei.
Ajungem la țărm, unde apa marelui Razim se întindea până spre orizontul care era din ce în ce mai luminos. Deodată, soarele face ochi și iese de sub apă. Trag aer în piept și-l privesc, făcându-i și 2-3 fotografii. Apoi urcăm faleza stâncoasă, pentru a avea o vedere de ansamblu asupra zonei.
Faleza are o înălțime de cam 30m și este perfect verticală. Dacă stai pe margine și te uiți în jos (dacă nu ai rău de înățlime), vezi cum vin valurile lacului peste pietrele desprinse din faleză și tu te simți de parcă ai fi în vârful lumii.
Mă așez în fund, privesc deschiderea imensă și-mi plimb încet privirile spre orizont. La un moment dat apare o lotcă cu doi pescari care veniseră să verifice plasele de pește plantate în zonă. În urma ei, un grup de pelicani oportuniști stăteau la coadă în speranța de se alege cu ceva pradă ușoară.
Poți vedea un pic din atmosferă în reel-ul postat anterior.
Bătaia era mare și cel mai bun ajungea primul la pește. Am surprins un astfel de moment în imaginea de mai jos. Priveam apoi soarele și redescopeream liniștea dimineții în imensitatea asta de peisaj.
Locul îți dă impresia că aici se termină lumea pe care o știi tu, pe care o lași în spate cu toate ale ei, pentru că de aici începe alta în fața ta, unde imaginația ta o poate modela cum îți dictează inima.
Mă simțeam atât de norocos că am reușit să fim primii care întâmpină soarele, înaintea tuturor, ca acest pelican la pește, înaintea celorlalți.
Am putut să vedem cum se trezește încet-încet natura, iar noi am mai adăugat câteva clipe magice în tolba din piept…
Pelican creț și pelican comun | Dalmatian pelican and Great white pelican | Pelecanus crispus and Pelecanus onocrotalus”. (Adi Dedu).
www.adidedu.ro

MN: Alte superbe instantane surprinse de artistul fotograf Adi Dedu și publicate de Mangalia News puteți viziona AICI.

Mangalia News, 30.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply