Șantierele navale din Coreea de Sud extind beneficiile pentru muncitorii străini

0
713
Companiile HD Hyundai, Hanwha Ocean și Samsung Heavy Industries se află într-o rivalitate acerbă pentru a asigura lucrători străini și angajați specializați în cercetare și dezvoltare, pe fondul unei penurii de forță de muncă persistente din cauza recentului boom din industria construcțiilor navale, potrivit oficialilor din industrie.
Pentru a preveni ieșirea forței de muncă, primii trei constructori de nave din Coreea au venit cu diverse beneficii sociale pentru angajații lor.
HD Hyundai Heavy Industries, una dintre filialele de construcții navale ale HD Hyundai, este primul constructor naval al națiunii care administrează un centru de asistență pentru muncitorii străini. De asemenea, a angajat 22 de traducători pentru a ajuta lucrătorii străini să comunice mai bine cu colegii lor coreeni la șantierul său naval din Ulsan. În plus, compania folosește Instagram pentru a împărtăși modalități de comunicare cu lucrătorii străini din construcțiile navale în limbile engleză, vietnameză, thailandeză, uzbecă și sri lankază.
Hyundai Samho Heavy Industries, o altă filială a construcțiilor navale a HD Hyundai, a desemnat luna iunie drept luna străinilor și a decis să furnizeze băuturi din țări străine în fiecare vineri a acestei luni. De asemenea, organizează un curs de limba coreeană pentru lucrătorii străini.
Ca parte a eforturilor de a asigura specialiști în cercetare și dezvoltare, HD Hyundai a decis să plătească un bonus de 1 milion de woni (774 dolari) angajaților săi ori de câte ori aceștia recomandă un muncitor cu experiență, care ajunge să se alăture companiei.
Hanwha Ocean (fostă Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering) a terminat de remodelat căminele pentru muncitorii străini la sfârșitul anului trecut. De asemenea, oferă alimente din țările lor în fiecare weekend. În plus, compania derulează un program de coordonatori pentru a le cere lucrătorilor străini familiarizați cu cultura și limba coreeană să îi ajute pe lucrătorii din străinătate să se adapteze.
Pentru a-și păstra angajații coreeni, Hanwha Ocean plănuiește să majoreze salariile de bază la fel de mari ca cele ale rivalilor săi. De asemenea, a început să recruteze un număr mare de experți în inginerie și diverse alte domenii, astfel încât să poată avea atât de mulți angajați cât au rivalii săi.
Samsung Heavy a plătit bani în plus lucrătorilor străini nou sosiți, pentru a-i ajuta să se adapteze rapid la viața în Coreea. De asemenea, a încercat să extindă căminele pentru muncitorii străini și să asigure traducători. În ceea ce privește eforturile sale de a asigura experți în inginerie maritimă, compania a semnat luni un acord cu Busan Metropolitan City pentru a înființa un centru de cercetare și dezvoltare în al doilea oraș ca mărime al națiunii.
Ion TIȚA-CĂLIN. (sursa: The Korea Times).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply