Cronica unui Festival reușit – „Dobrogea, mozaic etnic”, eveniment organizat de Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August, județul Constanța

0
1507
Cântecele și jocurile românești au fost readuse la viață de elevi talentați de nivel preșcolar, primar și gimnazial. Festivalul școlar „Dobrogea – mozaic etnic”, ediția a V-a, organizat de Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August, un festival aflat în Calendarul activităților județene 2023 al ISJ Constanța, a reunit pe 5 mai 2023, peste 30 de școli din județul Constanța. Aproximativ 350 de elevi au urcat pe scena Căminului Cultural 23 August, la cele 5 sectiuni ale concursului: interpretare solisti, grup vocal, cantec etnii, dans popular românesc, dans etnii, instrument, pentru fiecare nivel e învățământ în parte.
Echipa de proiect coordonata de directorul școlii, prof. David Valentina, a fost mică formată din profesori din 23 August, Dulcești și Moșneni: Angheluță Anișoara, Baciu Iacob Magdalena, Oltean Mariana, Diaconu Mariana, Soare Anișoara și Rusca Mihaela, dar acestei echipe i s-au atașat multi profesori ai școlii. „Fară echipă, nu poți implementa nimic, iar profesorii școlii din 23 August au înțeles acest lucru și participă, pe rând, la diverse activități. Reușita constă în felul în care cel care a primit o sarcină și-o asumă și o duce la îndeplinire. În festival, se știa foarte clar, cine face decorul scenei, cine scrie diplomele, cine împarte mapele, cine face poze, cine asigura muzica… A fost o muncă de echipă!”, ne-a declarat doamna prof. David Valentina.
Juriul, o echipă de profesioniști, profesori de muzică si coregrafie de la Colegiul de Arte „Regina Maria” Constanța, Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia, Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia, au fost completați de un manager de colegiu, prof. Ciobănel Simona și președintele ONG ProActiv pentru Comunitate Mangalia, doamna ing. Griguță Nicoleta.
S-au înmânat premii și mențiuni, diplome și cupe pentru câștigători, iar 3 dintre participanți au câștigat „Marele Premiu” pentru prestația lor: la interpretare, o solistă cu o voce deosebită de la Școala Gimnazială Nr. 1 Fântânele, Ansamblul „Tradiții dobrogene” al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Pecineaga și cel mai bun interpret la nai, Perez Vega Atuk, de la Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August.
„Costurile acestui festival au fost asigurate din bugetul Primăriei și Consiliului Local 23 August, cu care Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August are o bună colaborare și cărora, pe această cale, ținem să le mulțumim”, a declarat directoarea școlii, prof. David Valentina.
Foto: Marin Florentina și David Valentina.

Mangalia News, 11.05.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply