”RAZĂ DE SOARE” – La Limanu a fost inaugurată noua Grădiniță cu program prelungit, pentru preșcolarii comunei [galerie FOTO]

0
1021
”RAZĂ DE SOARE”. Așa se numește noua Grădiniță cu program prelungit, adevărată bijuterie arhitecturală modulară, inaugurată astăzi (vineri, 7 aprilie 2023), la Limanu. Realizarea acestui nou proiect cultural-educativ din comuna Limanu a fost posibilă cu strădaniile tuturor celor din echipa coordonată de primarul Daniel Georgescu – aparatul Primăriei și consilierii locali și cu sprijinul parlamentarilor PSD, Inspectoratului Școlar Județean și al Ministerului Educației.
„Aveam nevoie de o grădiniță nouă! Clădirea veche era o ruină, motiv pentru care ne-am dorit o lucrare trainică și de calitate. A durat mai mult decât am anticipat, dar rezultatul este cel preconizat. Este o realizare uriașă pentru comunitatea noastră”, spune Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.
„În plus, Limanu crește! Este o realitate că din ce în ce mai multe familii tinere se mută aici. Lumea vrea să locuiască în comuna noastră. Este și rezultatul investițiilor majore în școli și grădinițe, dispensare și infrastructură. Și vom continua! Vrem să sprijinim și părinții activi, de aceea noua grădiniță va funcționa cu program prelungit, începând din această toamnă”, a completat primarul Daniel Georgescu.
Grădinița nouă este situată pe strada Macului din Limanu, are 900 mp, 4 săli de clasă de circa 60 mp, o sală polivalentă pentru activități, bucătărie proprie, 150 mp de spații de joacă și un cabinet medical. Au fost și mari provocări, primul contract încheiat cu constructorii fiind reziliat, din cauza depășirii termenelor și condițiilor asumate.
„Mulțumesc consilierilor locali pentru susținerea necondiționată, comunității pentru înțelegere și răbdare. Mulțumesc invitaților speciali care au fost mereu lângă noi – Florian Lixandru – secretar de stat în Ministerul Educației, Felix Stroe – președinte PSD Constanța, Marilena Dragnea – subprefect al județului Constanța și tuturor celor care ne-au onorat astăzi cu prezența: reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, dar și colegii de la PSD și TSD. Totodată, mulțumesc colegilor din Partidul Social Democrat Constanța, care ne susțin toate proiectele. Valoarea investiției depășește 5 milioane lei, din care 2,2 milioane au fost atrase prin PNDR. Restul de bani au reprezentat un efort din bugetul comunei”, a conchis primarul Daniel Gheorghe Georgescu.
MN: Ne-a impresionat odată în plus bunul gust artistic al gazdelor noastre de astăzi, coordonate de doamna directoare Gela Ivașcu, modul în care a fost amenajată noua Grădiniță, ca o minunată ”RAZĂ DE SOARE”. Am remarcat cădura spațiilor interioare, dotate cu toate cele necesare pentru procesul educativ, dar și coridoarele decorate cu tablouri frumoase, care împodobesc holurile Grădiniței și bucură privirile oaspeților.
Doamna Gela Ivașcu ne-a destăinuit un gest de mare omenie: tablourile sunt donate de o persoană privată, care a achiziționat aceste minunate lucrări de artă de la doamna inginer Mădălina-Livia Radu din Buzău, pictoriță originară din Constanța și le-a donat Grădiniței din Limanu! Noi am adunat acum toate tablourile într-o expoziție virtuală, aici, dar ele pot fi văzute „live” în noua Grădiniță din Limanu:


Mangalia News, 07.04.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply