Supă cremă de usturoi – Rețetă, mod de preparare, prezentate de Adi Hădean

0
1194
Supa antibiotic. În plin sezon al virozelor, dacă vrei să ţii la distanţă răceala şi gripa, usturoiul este unul dintre cei mai puternici aliaţi pe care îi poţi avea.

Alături de ceapă, usturoiul şi-a câştigat reputaţia de aliment care distruge virusurile datorită unei substanţe chimice, numită alicină, care este responsabilă de mirosul înţepător al usturoiului.

Un studiu recent de la Universitatea Washington State arată că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele clasice când vine vorba de a lupta îmbotriva bolilor.

Iar atunci când usturoiul este pisat sau mărunţit, el produce alicina prin intermediul unei reacţii enzimatice.

Supa antibiotic: rețetă
Supele sunt considerate bune în general, atât pentru digestie, cât și pentru răceală. Celebrul bucătar Adi Hădean a prezentat rețeta sa de supă de usturoi.

„Rețetă simplă, rezultat delicios. E un pic incomod să cureți atâta usturoi, dar merită. Dacă vă întrebați cât usturoi? Răspunsul e cam opt căciulii. Lângă usturoi, ceapă, o țelină nu prea mare (are aroma puternică) și câteva fire de cimbrișor.
Cartofii sunt pentru a obține corpolența supei cremă. Piperul, uleiul de cânepă (puteți folosi orice ulei extravirgin) și roșiile uscate sunt podoabele acestei supe.
Am fiert ceapa, cartofii și țelina iar usturoiul l-am pus în oală abia după ce cartofii au fost fierți bine. Am fiert usturoiul doar 5-6 minute. În oală am pus și firele de cimbrișor, să fiarbă odată cu legumele. Și puțină sare în apă (important).
Smântâna dulce e opțională, dar ajută. E bine să o temperați înainte, cu cremă din oală.
Roșiile uscate au intrat în supă abia la sfârșit. Arome subtile, dulceață, consistență cremoasă. Nu mi-aș fi dorit nimic altceva de la ea”, afirmă Adi Hădean.

Usturoiul, beneficii
Cercetările arată că alicina ajută la scăderea colesterolului şi a tensiunii arteriale şi, în acelaşi timp, ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Usturoiul, de asemenea, poate reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză (întărirea arterelor).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Compuşii din această legumă ucid multe microorganisme, printre care bacteriile şi virusurile care provoacă durerile de ureche, gripa şi răcelile.

Are calități antibiotice și antiinflamatorii,
Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui,
Îmbunătăţeşte memoria,
Facilitează digestia,
Este un medicament natural excelent.

(sursa: doctorulzilei.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply