Bunicii care au grijă de nepoți ar putea să primească o indemnizație de până la 1.500 de lei pe lună în plus la pensie

0
443

farmec.ro
carturesti.ro%20
Bunicii care au grijă de nepoți ar putea să primească o indemnizație de până la 1.500 de lei pe lună, potrivit unor proiecte de lege scoase de la sertar de Comisia de Muncă din Camera Deputaților, după cum notează edupedu.ro
Bunicii care au grijă de nepoții lor ar putea să primească o indemnizație până la 1.500 de lei pe lună, potrivit unor proiecte de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. Concret, în situația în care copilul are sub 6 luni, respectiv un an în cazul copiilor cu dizabilități, atunci bunicii ar primi suma de 1.500 de lei pe lună. Dacă nepotul are peste 6 luni, suma lunară va fi de 650 de lei. Bunicii trebuie să fi obținut venituri însă, cu un an înainte, potrivit condițiilor impuse într-unul dintre proiecte.

Cele două proiecte au fost adoptate de Senat în 2020: unul a fost adoptat pe 10.02.2020 și celălalt pe 23.04.2020. În mod surprinzător, au apărut acum, la trei ani de când au fost adoptate de Senat, pe ordinea de zi a lucrărilor Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților. Camera Deputaților este for decizional. Conform digi24.ro, „liderii comisiei au decis să amâne luarea deciziei cu două săptămâni”.

Continuarea, pe edupedu.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply