Limanu – Supravegherea video a comunei și o pistă de biciclete, două proiecte finanțate recent prin PNRR (documente)

0
1322

Ministerul Dezvoltării finanțează 77 de noi investiții, în 62 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Proiectele, în valoare totală de 407.313.916,65 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 28 noi proiecte, în valoare totală de 171.606.788,57 lei, depuse de 14 autorități locale pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a unor clădiri rezidențiale multifamiliale și a unei instituții de învățământ.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 49 de noi proiecte, în valoare totală de 235.707.128,08 lei, depuse de 48 de autorități locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice, precum și construirea de locuințe pentru specialiștii din sănătate și învățământ.

Lista proiectelor finanțate este disponibilă la secțiunea Dezvoltare teritorială, subsecțiunea PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr

Cereri de finanțare aprobate – C5 – Valul Renovării
Cereri de finanțare aprobate – C10 – Fondul Local.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Printre cele 49 de autorități publice locale ale căror cereri au fost aprobate la finanțare se regăsește și Primăria Limanu.

Pentru implementarea proiectului de înființare a unui „Sistem de monitorizare și supraveghere video a spațiului în comuna Limanu, județul Constanța”, Primăria Limanu va primi 1.065.461,95, fără TVA.

Primăriei Limanu i-a mai fost aprobată o altă cerere de finanțare pentru asigurarea infrastructurii de transport verde – pistă de biciclete. Pentru acest proiect, autoritatea locală a primit 1.921.428,264 lei, cu TVA.

Lista proiectelor finanțate este disponibilă la secțiunea Dezvoltare teritorială, subsecțiunea PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr și aici: https://www.mdlpa.ro/subarticles/5/77noiproiectepnrrc10c514122022

Cereri de finanțare aprobate – C10 – Fondul Local (14.12.2022) – Runda 2;
Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete la nivel localmetropolitan.


Mangalia News, 23.12.2022. (sursa: MDLPA).piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply