Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproape 7 milioane lei, depistate în Portul Constanța

0
456

farmec.ro
carturesti.ro%20
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 28.100 accesorii telefoane mobile, în valoare de aproximativ 6.800.000 lei, bunuri care aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

În data de 06.10.2022, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În fapt, în luna iunie a.c., o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 28.100 accesorii telefoane mobile (căști și încărcătoare), care purtau însemnele  unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularului de marcă.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.800.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Astfel, în urma rezultatului de la expertiză, în data de 06.10.2022 polițiștii de frontieră s-au sesizat şi efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 08.10.2022.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply