Crește numărul pacienților care se prezintă în Urgența Spitalului Mangalia

0
554
În fiecare sezon estival, crește numărul pacienților care se prezintă în Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului municipal Mangalia. În actualul context sanitar, pe lângă turiștii care se prezintă la spital, zilnic ajung pacienții cronici, dar și pacienți COVID pozitiv care au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

„Numai în această lună, am avut peste 3.000 de pacienți care s-au prezentat la CPU Mangalia, iar peste 400 au rămas internați. Vorbim despre pacienți cu afecțiuni interne, neurologice, ginecologice sau ale oaselor, dar și despre pacienți Covid pozitiv. Pentru ei avem alocate 40 de paturi, în prezent doar 20 fiind ocupate. În cazul în care numărul pacienților Covid depășește numărul de paturi destinate lor, atunci aceștia vor fi transferați către alte unități medicale din județ”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.

Reprezentanții unității sanitare din sudul județului Constanța au mai precizat că, începând cu luna iulie, spitalul are un nou director medical, în persoana medicului ortoped Iulian Marius Popa, iar Compartimentul Primiri Urgențe a fost dotat cu paturi noi în staționarul din ambulatoriu, a fost montat linoleum antibacterian și au fost redecorate spațiile medicale din Urgența Mangalia. Totodată, se află în plină execuție proiectul de construire a unui nou ambulatoriu, care va fi o extindere a pavilionului B, cu parter și două etaje, amenajat cu scopul eficientizării serviciilor medicale oferite locuitorilor orașului și populației din sudul județului Constanța.


Mangalia News, 29.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply