TEMPERATURI RIDICATE – CĂLĂTORIȚI ÎN SIGURANȚĂ! Recomandări ale polițiștilor rutieri

0
500
Ținând cont de temperaturile ridicate prognozate pentru perioada imediat următoare, în vederea reducerii riscului de implicare în accidente rutiere, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu atenție sporită și să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, adaptând, în permanență, viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere.

De asemenea, nu este recomandată utilizarea anvelopelor de iarnă, având în vedere riscurile suplimentare la care se pot expune conducătorii de autovehicule în situația în care este necesară acționarea de urgență a sistemului de frânare al autovehiculului.

Pentru menținerea unui climat de siguranță în traficul rutier, conducătorii de autovehicule trebuie să verifice starea tehnică a autovehiculului, precum și funcționarea corespunzătoare a instalației de climatizare, înainte de plecarea la drum.

Recomandăm opririle dese, în vederea repausului și hidratării corespunzătoare, pentru prevenirea instalării stării de oboseală la volan, în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare.

Vă reamintim importanța păstrării unei distanțe suficiente față de autovehiculul care circulă înainte, pentru a putea opri autovehiculul, în condiții de siguranță, dacă se impune acest lucru, precum și importanța portului centurii de siguranță de către toți ocupanții din autovehicul și a dispozitivelor de fixare în scaun, pentru copii.

Asigurați-vă că presiunea din pneurile vehiculului este cea recomandată pentru sezonul cald și evitați, pe cât posibil, călătoriile în jurul prânzului (în special persoanele în vârstă, conducători auto, dar și pietoni).

Întrucât oboseala este una dintre cauzele generatoare ale multor accidente rutiere, mai ales la sfârșit de săptămână, evitați să vă urcați la volanul autoturismului dacă sunteți obosiți. Temperatura ridicată din habitaclul maşinii poate accentua starea de oboseală care se manifestă, la început, prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare şi, din nefericire, se poate termina cu adormirea la volan.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În timpul călătoriei, nu vorbiți la telefonul mobil fără a folosi dispozitivele speciale de tip „mâini libere”.

Totodată, trebuie tratate cu multă atenţie reflexiile create de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate conducătorului auto, oferindu-i surprize neplăcute.

Recomandăm persoanelor cu probleme medicale, menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, să evite, pe cât posibil, deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar, dacă este necesar, în timpul deplasării, să aibă un însoţitor în autovehicul.

Solicităm conducătorilor auto să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va crește major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

Reamintim și pietonilor, bicicliștilor și conducătorilor de motociclete sau trotinete să respecte toate regulile de circulație pe drumurile publice și să evite deplasările care nu sunt urgente. (IGPR).


Mangalia News, 24.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply