David Popovici, dublul campion mondial la natație și multiplu campion european de tineret, va fi decorat, miercuri, de Președintele României cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler

0
614

Radio România: David Popovici, dublul campion mondial la natație și multiplu campion european de tineret, va fi decorat, miercuri, de Președintele României cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler. Ceremonia urmează să aibă loc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 18.00, transmite Administrația Prezidențială.

David Popovici, considerat deja cel mai important înotător din istoria României, a cucerit anul acesta medaliile de aur în probele de 100 și 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Ordinul Național “Steaua României” este acordat începând cu anul 1998 de Președintele României, după ce această prerogativă a aparținut regelui între 1877 și 1947, iar pe lista celor care au primit această distincție se află profesori, demnitari, veterani de război, actori, sportivi, muzicieni, ambasadori, primari sau medici.

Personalități din lumea sportului care au primit Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler:
2009 – Mircea Lucescu,
2012 – Octavian Morariu,
2014 – Anghel Iordănescu,
2017 – Emerich Ienei,
2018 – Simona Halep,
2019 – Ivan Patzaichin.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply