La Cercul Militar Mangalia a avut loc vernisajul expoziției de pictură a Ioanei-Bianca Măldărescu, absolventă a Liceului Teoretic din Negru-Vodă

0
831
„Duminică, 17 iulie 2022, CERCUL MILITAR MANGALIA, atât de primitor și promotor al artelor în bătrâna cetate de pe malul mării, a găzduit vernisajul uneia dintre cele mai tinere și talentate mânuitoare a penelului, proaspăt absolventă a Liceului Teoretic din Negru-Vodă, IOANA-BIANCA MĂLDĂRESCU.

Organizatorii acestui eveniment, unic, prin etalarea creațiilor junei artiste, au fost Cercul Militar, având, ca director, pe dl comandor Mihai Dănilă, Clubul Artelor SOLTERIS, condus de cunoscuta scriitoare, membră a USR, Emilia Dabu și Școala de Pictură și Grafică ROBERT PERKO, înființată de către cunoscutul pictor.

Au participat numeroși îndrăgostiți de frumos, personalități de seamă ai municpiului Mangalia și ai orașului Negru-Vodă. Înregistrările TV și fotografiile au fost asigurate de către dnii Ionel Rugea (Manglia TV) și George Șerban, cunoscut cantautor, actor și scriitor.

După o atât de cuvenită lăudabilă prezentare a acesteia, din care au reieșit nu numai talentul deosebit, dar și sacrificiile extraordinare făcute de liceană, de-a lungul a cinci ani de navetă, pentru a primi sfaturile și secretele sacre ale picturii, d-na Emilia Dabu a invitat la microfon pe maestrul K.R. Perko, cetățean de onoare al Mangaliei, care, în felul său, atât de hâtru și familiar, a trecut în revistă câteva dintre momentele evoluției acestei surprinzătoare viitoare artiste, nu fără a le presăra cu glume. Accentuând efortul creator al acesteia, mai ales la nivelul graficii, încrezător în steaua ei, d-sa i-a urat să calce pe un drum al succeselor, încă din timpul studiilor la Institutul de Arte Plastice, pe care și l-a ales, după absolvire, asigurând-o că îi va fi, mereu, prin preajmă, ori de câte ori va avea nevoie. Pledoaria d-lui a fost, totodată, și o ocazie nimerită pentru a prezenta și alți talentați elevi de-ai d-sale, care vor bate, în viitor, la porțile consacrării.

Doamna Tatiana Odobescu, dr. în istorie și cunoscut critic de artă, a dezvăluit câte ceva din specificul creației tinerei vernisate, punctând nu numai tematica extrem de variată (marine, natură moartă, nuduri, schițe, studii de grafică, peisaje rurale, portrete de animale, scene familiale etc.), dar, mai ales, tehnicile atât de dificile folosite, ceea ce, deja, o impun ca o viitoare mare artistă.

Una dintre micile artiste ale Teatrului MAGIC a lecturat două dintre poeziile poetei Emilia Dabu, dedicate tinerei Ioana-Bianca Măldărescu.

Cu multă emoție, a apărut la microfon și Ioana-Bianca Măldărescu, în fața unei săli arhipline, din care nu puteau lipsi, desigur, părinții și bunicii, dar și numeroșii colegi și profesori din Negru-Vodă, veniți în număr atât de mare s-o susțină și s-o admire, în acestă neobișnuită ipostază, de viitoare mare creatoare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe scurt, a punctat clipele întâlnirii cu profesorul K.R. Perko, sprijinul acordat de membrii familiei sale și a mulțumit, apoi, tuturor acestora, pentru a-i fi fost atât de apropiați,  de-a lungul unor ani care au maturizat-o pe deplin.

Cu certitudinea că astfel de oameni și atât de mulți alții îi vor facilita, în continuare, urcușurile într-o carieră artistică certă, participanții la acest eveniment au făcut poze, în dorința imortalizării unor clipe de neuitat.

Succes, „dulce pasăre a tinereții”, în zborul tău amețitor spre înălțimi!” – E.C. Ninu.


Mangalia News, 19.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply