Dr. Adina Alberts – RĂCELILE DIN TIMPUL VERII – factori favorizanți, cauze, recomandări

0
395

Se întâmplă uneori să răcim, în plină vară. Diferența față de răceala din sezonul rece este că răceala de vară durează puțin, simptomele sunt și ele puține și de intensitate cel mult medie.

Factori favorizanți:
– consum exagerat de băuturi reci, înghețată;
– băi prelungite în piscine;
– transpirație abundentă în curenți de aer;
– trecerea bruscă de la temperaturi crescute la temperaturi scăzute;
– oboseala;
– stresul.
Cauze: diverse virusuri, de la rinovirusuri la enterovirusuri, care dau patologii ce pot debuta cu aceleași simptome.
Cum ne ferim:
– spălat frecvent pe mâini,
– petrecut cât mai mult timp la temperaturi medii, conforme cu anotimpul călduros,
– consum de alimente doar din surse de încredere și foarte proaspete,
– consum de fructe și legume crude în cantități mari,
– mișcare fizică zilnică fără exagerări, în perioadele zilei când temperatura este moderată.
Recomandări:
Stați la soare dimineața, până în ora 11. Se sintetizează vitamina D3 pentru tot anul. Pielea va fabrica în acest mod cea mai prețioasă și curată Vitamină D3 posibilă.
Beți multă apă. Hidratați-vă corect mereu!
Renunțați la carne și produse pe bază de carne, în zilele toride. Consumați lactate fermentate, cât mai multe!
Renunțați la prăjeli. Alegeți să vă preparați alimentele prin fierbere sau coacere la cuptor!
Și nu uitați să consumați zilnic câte un ceai de pelin dulce!
#SanatateaTAPrioritateaMEA


Mangalia News, 08.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply