Mangalia – In cartierul Dobrogea II se va construi o creșă nouă, finanțată de CNI

0
1060

farmec.ro
carturesti.ro%20

CNI finanțează construirea unei noi creșe în Mangalia.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat, recent, finanțarea construirii unei noi creșe în Mangalia, prin Compania Națională de Investiții. Autoritățile locale au făcut numeroase demersuri către instituțiile guvernamentale, pentru a obține fondurile necesare unei noi construcții de acest tip, orașul având, în prezent, o singură creșă. Astfel, la începutul lunii iunie, Consiliul Local a adoptat o Hotărâre, prin care va fi predat către CNI, terenul destinat investiției, în suprafață de 5000 mp, situat pe strada Ion Jalea din cartierul Dobrogea II.

„Prin acest proiect, extindem infrastructura educațională și suntem încântați că am reușit să ne aflăm printre cele 22 de localități din țară, care vor avea creșe noi, cu dotări moderne. În Mangalia, era imperios necesară o astfel de clădire, cererile din partea părinților fiind din ce în ce mai numeroase, de la un an la altul. În curând, o a treia creșă va fi construită în orașul nostru, în cadrul unui proiect finanțat de Ambasada SUA, la București. În continuare, vom depune eforturi pentru modernizarea și extinderea tuturor tipurilor de unități de învățământ din Mangalia”, a declarat primarul Radu Cristian.

Conform documentației tehnice, noua locație va dispune de 70 de locuri, structurate pe grupe de copii. Imobilul va avea dormitoare, camere de joacă, spațiu adecvat pentru servit masa, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o zonă de primire, dar și cabinet medical cu izolator și alte spații administrative.


Mangalia News, 19.06.2022.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply