Trufandale de primăvară: Cartofi noi, aurii si gustoși, copți la cuptor, cu sos de mărar

0
993
Cartofi noi la cuptor – aurii si gustosi – reteta de cartofi prăjiti la cuptor. De-abia astept, in fiecare an, sezonul cartofilor noi. Imi plac extrem de mult si prajiti clasic (in baie de ulei) dar si la cuptor sau fierti in coaja. Cartofii noi au un gust deosebit si o textura frageda si faină.

De multe ori nici nu mai gatesc altceva pe langa ei. Practic este o reteta de post, vegetariana. Mancam o supa de primavara si o portie mare de cartofi noi aurii, presarati cu sare grunjoasa (sau fleur de sel) si cepșoară.

Cateodata fac langa ei si un mujdei sau un sos tzatziki de iaurt (reteta aici). Anul trecut am facut niste cartofi noi la cuptor cu ciuperci si catei intregi de usturoi (reteta aici). O nebunie!! Musai sa incercati si varianta asta!

In ambele cazuri se foloseste ulei, deci nu e vorba de dieta. Coptul in cuptor le da o savoare deosebita si o culoare extraordinara! Repet, sunt foarte buni si cartofii noi prajiti in tigaie sau in friteuza (nu „fripteuza”). Cu acesti cartofi noi la cuptor parcă este mai puțină bataie de cap: ii asezi in tava si ii intorci o singura data, la mijlocul timpului de coacere.

Nu mai spun de gustul divin pe care-l au acesti cartofi noi, daca sunt copti cu untura de casă (in loc de ulei).

Portii: 1 tava de cartofi noi prajiti la cuptor.
Ingrediente:
– 1,2- 1,5 kg cartofi noi (roz sau albi),
– sare grunjoasa,
– optional: ½ lingurita paprika (boia dulce sau iute),
– ulei de floarea soarelui sau untura de casa.
Decor si servire:
– câteva fire de verdeață (pătrunjel, cepșoară),
– mujdei,
– sos de iaurt cu usturoi,
– salate mixte de sezon.

Continuarea, AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Rețeta sosului de mărar cu lapte și smântână, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply