TROFEUL MANGALIA 2022, prima etapă a Campionatului Național de Super Rally, la final | Comunicat de presă

0
915
Jerome France câștigă și în acest an Trofeul Mangalia, prima etapă a Campionatului Național de Super Rally Powered by Superbet. Podiumul este completat de Mihai Leu și Costel Cășuneanu.

În clasamentul echipelor, echipa Racing For Fun, formată din Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache domină clasamentul, cu un total de 27 puncte, urmată de Real Racing, formată din Jerome France și Didier Balcaen, al treilea loc fiind ocupat de UniCredit Leasing Super Rally Team, formată din Mihai Leu și Andrei Dună. Etapa s-a încheiat cu succes, concurenții înregistrând timpi mai buni decât în sezonul anterior.

Jerome France a revenit la Mangalia la volanului unui Nova Proto NP03, monopost unic în lume. Deși recordul anterior setat de francez pe circuitul din Mangalia a fost de 2:35.205, în acest an și-a stabilit un nou record de 2:26.369, stabilit în manșa secundă de concurs. Deși coechipierul Didier Balcaen a avut ghinion în prima manșă de antrenamente, echipa celor doi a reușit să ocupe locul secund în podiumul echipelor.

Mihai Leu a concurat la volanului unui Radical SR8, reușind să încheie etapa cu un timp de 2:31.670. La volanul unei Skoda Fabia RS, Costel Cășuneanu ocupă al treilea loc pe podium cu un timp de 2:31.709. Pentru locul al patrulea, alte două monoposturi au dus o luptă strânsă, localnicul Emil Ghinea fiind depășit de Aurelian Andronache, în cea de-a doua manșă de concurs.

Multiplul campion național la karting Leo Borlovan a avut parte de un incident în ultima manșă de concurs, însă nu l-a oprit să adune puncte, datorită timpului înregistrat în prima manșă. Juniorii Bogdan Duma și Andrei Dună au dovedit că sunt capabili să concureze printre cei mai buni, oferind spectacol pe traseul amenajat din zona portului.

Clubul organizator AMC Racing, împreună cu directorul organizatoric Raluca Ghinea și întreaga echipă doresc să mulțumească Primăriei Mangalia și locuitorilor, pentru toată susținerea acordată. Trofeul Mangalia a fost organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul partenerului principal Superbet. Echipa organizatorică dorește să mulțumească sponsorilor Mera Brise, Exclusiv Auto, Damen, United Media și Popescu și Asociații, pentru toată implicarea în organizarea acestei etape. Evenimentul a fost difuzat în direct pe postul de televiziune național Prima TV Sport, postul de radio Kiss FM promovând în același timp competiția la nivel național.

sursa foto: fras.ro.

Mangalia News, 16.05.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply