Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 încep pe 30 mai, iar reînscrierile, în data de 16 mai, potrivit Ministerului Educației

2
1158
starshiners.ro%20

Părinții își pot înscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădiniță în anul școlar 2022-2023, începând cu data de 16 mai, în cazul celor care se reînscriu, iar pe 30 mai se fac înscrierile pentru cei care frecventează prima oară o grădiniță, a spus secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Florian Lixandru, pentru Edupedu.ro.

Prima oară se primesc dosarele pentru reînscrieri, apoi se fac înscrierile la grupa mică.

Dosarele pentru înscrierea copiilor la grupa mică pot fi depuse începând cu data de 30 mai, iar în data de 16 mai se pot depune actele pentru reînscrierea copiilor ce urmează să intre în grupele mijlocie și mare”, anunță secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Florian Lixandru, pentru Edupedu.ro.

Am trimis semnat deja nota și urmează să o trimitem azi sau mâine către inspectoratele școlare. Condițiile de înscriere sunt neschimbate față de anii trecuți. În limita locurilor disponibile și copiii de 2 ani pot fi înscriși la grădiniță,” subliniază secretarul de stat în ministerul Educației.

Condițiile pentru înscrierea copiilor la grădiniță în anul școlar trecut (2021-2022)

Ocuparea locurilor libere după finalizarea etapei de reînscriere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Criteriile generale de departajare sunt următoarele: […]

Continuarea, pe edupedu.ropiese-auto-mangalia.ro2 COMENTARII

  1. Vă rog un răspuns.
    Dacă parintii sunt divorțați și copilul este la mama în custodie comuna, la înscrierea la grădiniță trebuie adeverință de salarizare și de la tată chiar dacă copilul este încredințat mamei?
    Eu lucrez în afară și acolo nu exista adeverință de salariat, ci doar o adeverință dată de la locul de munca precum că sunt angajat cu contract pe timp nedeterminat dar nu se specifica salariul. Este suficienta?

    • ”Da, este de ajuns o adeverintă de la locul de muncă precum că este angajat, nu este nevoie de specificarea salariului. Dacă este încredințat mamei, nu mai este nevoie de adeverința tatălui, doar de hotărârea judecătorească că este încredințat mamei”. (Ne răspunde o doamnă directoare de Grădiniță din Mangalia).

Leave a Reply