Dance Sea-mphony, premiată la Cannes, scoasă din cărți de la finanțarea evenimentelor culturale la Constanța (DOCUMENTE)

0
660
  • Dance Sea-mphony a câștigat zilele trecute Marele Premiu la cel mai mare festival de folclor din Europa.
  • Doar 7 proiecte au fost admise și bugetate de comisia de evaluare independentă.
  • Restul proiecteor au fost admise, dar nu mai sunt bani pentru bugetarea lor.
  • Bugetul din 2022 a fost de 2 milioane lei.

Proiect cultural, premiat pe cea mai prestigioasă scenă de la Cannes, dar pus pe bară de Primăria Constanța. Cam așa se poate concluziona situația finanțării proiectelor culturale, unde unul dintre ele nu a putut primi finanțare de la municipalitate, pentru că nu a strâns punctajul cultural.

Dance Sea-mphony a câștigat zilele trecute Marele Premiu la cel mai mare festival de folclor din Europa, care a avut loc la Cannes și au fost invitați și la ediția din toamnă, ca invitat special și câștigător al premiului. La scurt timp, Primăria Constanța afișa raportul intermediar privind proiectele culturale finanțate, unde Dance Sea-mphony se afla sub bara proiectelor admise și bugetate. Ele nu sunt respinse, ci sunt declarate admise, dar „nu mai sunt sume în bugetul alocat domeniului cultural”. Mai precis, din cele 2 milioane de lei puse la dispoziție, doar 7 proiecte vor fi finanțate, așa cum poate fi vizualizat în secțiunea „Documente”, unde am atașat raportul intermediar cu privire la proiectele culturale bugetate.

Proiectele au fost punctate de către o comisie, care este independentă de primărie, așa cum poate să fie observat mai jos:

Proiectul Dance Sea-mphony a fost depus prin Rusu I. Georgiana PFA, iar proiectul Sunset Sea-mphony a fost depus prin Asociația Culturală Georgiana Rusu. Chiar dacă cele două proiecte au fost depuse prin entități diferite ca format, aceeași echipă managerială se ocupă de ambele. Echipa managerială pentru Dance Sea-mphony a fost punctată cu 3 puncte, iar la Sunset Sea-mphony au fost acordate 4,33 puncte. De asemenea, un proiect a fost punctat cu 6 puncte… din 5. Printr-o eroare, la o categorie, o asociație a primit un punct peste punctajul maxim acordat.

Comisia este formată din Mîțan Roxana Isabela, Gelan-Olaru Cristina și Cap-Bun Marina. Președintele comisiei a fost Cap-Bun Marina.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Primul pe țară, al doilea pe județ”

Citiți continuarea în ziuaconstanta.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply