Cultura, evacuată din Constanța! După 50 de ani de activitate, artiștii plastici riscă să rămână pe drumuri [VIDEO]

0
719
Avem cultură, dar nu știm să o promovăm și nici să o susținem. Artiștii plastici din Constanţa riscă să fie daţi afară din atelierele de creație. Aceștia au la dispoziție 60 de zile pentru a elibera cele trei imobile în care își desfășoară activitatea. Situația îi macină pe artiști de câteva zile de când un proiect de hotărâre s-a strecurat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local. Primăria dorește revocarea folosirii gratuite a acestor spații, după 50 de ani de activitate.

„Sunt interese foarte mari imobiliare, cu cele două locații ale noastre, cea de pe Mihai Eminescu, nr. 22, de lângă Casa Căsătoriilor, care are o poziție destul de bună la malul mării și aceasta din bulevardul Mamaia, la fel, unde în fața noastră se construiesc blocuri de P+8”, a declarat Florentin Sârbu, reprezentant Uniunea Artiștilor Plastici filiala Constanța.

„Mi se pare jalnic. Nu este posibil ca un oraș de dimensiunea orașului Constanța, nu neapărat ca dimensiune a numărului de locuitori, ci ca dimensiune culturală, să trăiască fără susținere pentru artiștii plastici”, spune un constănțean.

Continuarea, pe dobrogea.tv



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply