Mangalia: În zona Neptun-Olimp din Pădurea Comorova, se va amenaja Parcul municipal ”Carol I”

0
1341
DCIM100MEDIADJI_0022.JPG
Primăria Mangalia va înființa Parcul municipal ”Carol I”, pe actualul amplasament al Pădurii Comorova, în zona Neptun-Olimp. Documentația tehnică a proiectului a fost întocmită și avizată pe parcursul ultimilor 3 ani, urmând ca acesta să fie depus pe exercițiul financiar european POR 2021-2027, imediat ce vor fi deschise axele de finanțare pentru acest gen de investiții.

”Proiectele de amenajare a parcurilor sunt incluse în Strategia noastră de Dezvoltare Locală 2016-2023 și reprezintă obiective importante, pe care administrația locală va urmări să le ducă la îndeplinire. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, conceput pentru conservarea și protejarea pădurii, dar și pentru a valorifica potențialul turistic al zonei”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Edilul a subliniat că toate investițiile din stațiuni respectă normele de mediu, fiind aporbate de Primărie numai cu avizul instituțiilor de profil.

”Punem un deosebit accent pe protejarea mediului și a spațiilor verzi din stațiuni. Este regretabil că unii politicieni locali dezinformează populația și nu se documentează, înainte de a face declarații publice pe acest subiect. Toate proiectele de dezvoltare din stațiuni sau oraș au avizele necesare, inclusiv de la Agenția pentru Protecția Mediului. Intenționăm să înființăm acest Parc municipal în Pădurea Comorova, tocmai pentru a proteja natura, în conformitate cu prevederile din Planul Urbanistic General, reactualizat recent, cu reglementări clare în privința suprafețelor împădurite și zonelor verzi”, a mai explicat Radu Cristian.

Potrivit documentației de specialitate, în cadrul proiectului, se vor amenaja alei pietonale ecologice pentru promenadă, se va realiza un sistem de iluminat ambiental și vor fi amenajate piste de biciclete, locuri de joacă, zone de agrement, spații de recreere. Totodată, vor fi create căi de acces și locuri de parcare. De asemenea, proiectul vizează reabilitarea Cantonului silvic din incinta Pădurii Comorova.


Mangalia News, 02.04.2022.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply