Directorul poate cere suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru elevii cu afecțiuni, pentru una sau mai multe clase sau pentru toată școala, după ce posibilitatea legală a fost introdusă în ROFUIP – Regulamentul de funcționare a școlilor (DOCUMENT)

0
552
Ministerul Educației a decis ca directorii să poată cere suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru unul sau mai mulți elevi, pentru una sau mai multe clase, sau chiar a școlii, cu decizia consiliului de administrație si cu înștiințarea sau aprobarea inspectoratului. Potrivit Ordinului de ministru nr. 3.352 din 10.03.2022, posibilitatea legală de suspendare a cursurilor cu prezență fizică este introdusă în Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar – ROFUIP, în forma actuală fiind posibilă doar suspendarea cursurilor, fără mențiunea „cu prezență fizică”.

Suspendarea cursurilor cu prezență fizică se poate face, după caz „la nivelul unor formațiuni de studiu/grupe sau clase din cadrul unității de învățământ, precum și la nivelul unității de învățământ – la cererea directorului, în baza hotărârii Consiliului de Administrație al unității, cu informarea Inspectorului școlar general/al Municipiului București, respectiv cu aprobarea inspectorului școlar general și informarea Ministerului Educației”, potrivit actului menționat. Acest articol se regăsea și până acum în ROFUIP, dar nu permitea decât suspendarea cursurilor și atât.

În plus, apare ca noutate suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru unul sau mai mulți elevi, așadar la nivel individual, acest lucru nefiind până acum posibil. Lista afecțiunilor pentru care elevii pot avea opțiunea de învățământ hibrid este mai jos. Decizia de suspendare a cursurilor individual este a directorului, cu aprobarea Consiliului de Administrație. Actul normativ care va fi publicat în Monitorul Oficial prevede modificarea Articolului 9, alin 4 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. […]

Continuarea, pe edupedu.ro/document-directorul



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply