Modificări la schema de ajutor de stat Acțiunea 4.1.1-POC (noua „Măsură 3”) | Tipurile de cheltuieli în forma actualizată

0
595

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat în Monitorul Oficial modificări la Schema de ajutor de stat prin care firmele micro, mici și mijlocii din România ar urma să obțină fonduri nerambursabile de 50.000-1 milion de euro pe proiect, partea de cheltuieli atrăgând acum atenția.

Noul Ordin 277/2022, al ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, modifică Ordinul nr. 1.290 din 16 noiembrie 2021, prin care se aprobase schema de ajutor de stat în valoare totală de aproape 360 milioane de euro din cadrul Acțiunii 4.1.1-POC, linie de finanțare care vine în locul vechii Măsuri 3, anulate de fosta guvernare.

Ca idee, modificările ar trebui să actualizeze vechea formă a schemei de ajutor de stat cu discuțiile din care a rezultat Ghidul consolidat al solicitantului. Într-adevăr, vedem că în noul ordin al ministrului Vîlceanu, s-a pus pragul minim al ajutorului, de 50.000 de euro pe proiect, așa cum s-a stabilit și în ghidul consolidat.

În schimb, pe zona de cheltuieli, acum, în schema modificată vineri, 11 martie 2022, observăm că s-au scos cheltuielile de realizare sau achiziție de construcții, din vechea schemă (din noiembrie 2021), dar au fost păstrate cheltuielile de sistematizare și amenajare teritorială a terenului.

Iată cum sunt menționate  pentru Acțiunea 4.1.1-POC, din data de 11 martie 2022:

Continuarea, pe startupcafe.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply