LAUDATIO pentru Cotidianul online Mangalia News – Gl. Bg. (r) Mihail Țăpârlea

0
899

”Este o mare onoare pentru mine ca, acum, la aniversarea unui deceniu de activitate a prestigiosului cotidian online Mangalia News, să adresez o LAUDATIO acestei excelente publicații. Viziunea primă a fondatorilor se referea, doar, la înfățișarea problematicii „callatisiene”, care prezenta interes pentru locuitorii sud-dobrogeni. Având ”vânt bun din pupa”, chiar din primii ani ai apariției acestui jurnal online, obiectivul primordial a fost depășit, deoarece interesul publicului a fost atât de puternic, încât cotidianul a devenit vocea, dar și speranța pentru mai binele țării, năzuit de milioane de români existenți pe întregul mapamond. Astfel, suntem mândri să spunem că, în momentul de față, acest cotidian are peste 9 milioane de utilizatori unici și mai mult de 12 milioane de vizualizări.

Un rol esențial la sucesul acestui organ de presă l-a avut coordonatorul său, eminentul profesor Traian Lupu, care este și un distins om de cultură. De asemenea, un factor dinamizator, modernizator l-au constituit și-l constituie zecile de colaboratori din rândul oamenilor de cultură, ce trăiesc în țară și pe întregul mapamond, care iubesc nu numai Mangalia, dar și țara și neamul românesc.

Îmi amintesc de faptul că, începutul colaborării mele cu această publicație, a avut loc în urmă cu peste trei ani, la sugestia scriitorului și publicistului Ioan Iacob. Am fost plăcut impresionat de orientarea tematică, grafica și aspectul estetic ale acestei publicații. M-a impresionat și faptul că, în ziar, se abordează o problematică de mare complexitate domenială. Astfel, în mod constant, se publică știri pertinente și diverse din Mangalia, din sudul litoralului, din țară, precum și din lumea largă, abordându-se domenii variate cum sunt: arta, cultura, educația, știința, divertismentul, evenimente diverse, opinii civice, strategii și proiecte de dezvoltare pentru zona Mangalia și stațiunile din sudul litoralului românesc, economie, oportunități de afaceri, locuri de muncă, sport, sănătate, turism, loisir, dar și administrație publică etc. Este de remarcat faptul că acest cotidian promovează valorile autentice românești.

Ziarul virtual Mangalia News este apreciat mult de cititori, atât pentru aspectul său atrăgător, dar mai ales pentru faptul că, în paginile sale, prezintă, în mod real, situația din sudul litoralului, dar și din întreaga țară, având, permanent, „vânt din pupa”, așa cum și-au dorit și își doresc cei ce se ocupă de bunul mers al ziarului. Publicația face parte din Asociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (AJRP), precum și din Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). Este de menționat faptul că Mangalia News abordează nu numai probleme de cultură, educație, civilizație și știință, dar și multe aspecte economice, sociale și existențiale, în ansamblu. De asemenea, cotidianul reprezintă nu numai un mediu educogen, dar și un mediu emulativ prin excelență, deoarece sunt inserate în paginile sale clasamente în funcție de rezultatele obtinute in cele mai diverse domenii de către locuitorii dobrogeni. In plus, pe baza clasamentelor întocmite și a locurilor ocupate, se acordă diplome și premii care au un rol deosebit de stimulativ.

Am avut ocazia ca, în vara anului trecut, să particip la un braistorming privind punerea în valoare a vestigiilor antice existente în Mangalia dar și în salba de stațiuni, adiacentă municipiului, respectiv Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp. La această activitate au participat dl. Traian Lupu, doamna Tatiana Odobescu, de la Muzeul de Arheologie ”Calatis”, scriitorul Ioan Iacob, precum și subsemnatul. Totodată, distinsul regizor român Octavian Greavu, care trăiește la Paris, a fost o prezență virtuală benefică. Evident, s-au emis multe idei de proiecte, care au fost supuse atenției autorităților locale. Cea mai cutezătoare și mirifică ideie a fost avansată de maestrul Greavu, care a propus realizarea unui spațiu digital, care ar putea fi amenajat în interiorul unei nave maritime de transport scoasă din uz. Activitatea s-a desfășurat la Muzeul de Arheologie Callatis, instituție de mare prestigiu ce colaborează excelent cu cotidianul online Mangalia News.

Este o datorie de conştiinţă să-mi exprim gratitudinea nemărginită pentru iniţiatorii apariției cotidianului online „MANGALIA NEWS”, dar, mai ales, pentru coordonatorul șef al acesteia, care cu mult profesionalism, cu nesfârşit altruism, cu devoţiune fără seamăn, au făcut posibilă apariţia cotidiană a ziarului. De aceea, realizatorii acestui remarcabil cotidian merită toată recunoştinţa, precum și elogiile noastre. Sunt convins că, o dată cu trecerea timpului, „MANGALIA NEWS” îşi va spori valoarea, deoarece colaboratorii săi se bucură de un mare prestigiu social și științific, atât în Țară, cât și în străinătate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La această binemeritată „Laudatio” pentru cei zece ani de apariție a cotidianului, mai adaug faptul că studiile și articolele pe care le publică sunt aidoma unor stânci pe care s-a clădit o neasemuită „fortăreață a românismului”, ce reprezintă un punct arhimedic al istoriei noastre naționale. Mult succes și la cât mai mulți ani de apariție, prestigiosului cotidian online „MANGALIA NEWS”!

Gl. Bg. (r) Mihail Țăpârlea, București, 24.02.2022.


Mangalia News, 25.02.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply