Alege ceva… clasic, pentru viitorul tău: OFIȚER în ARMATA ROMÂNIEI!

0
914

farmec.ro
carturesti.ro%20

Alege ceva… clasic pentru viitorul tău: OFIȚER în ARMATA ROMÂNIEI!
– 8 instituții de învăţământ universitar;
-35 de specializări, 243 de locuri.
Termen limită pentru înscrierea candidaților: 03.06.2022.
Locuri:
-Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani): 15 locuri,
-Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3-4 ani): 33 de locuri,
-Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”, Brașov (3-4 ani): 26 de locuri,
-Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Constanța (4 ani): 28 de locuri,
-Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, București (4 ani): 42 de locuri,
-Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, București, specializarea drept: 10 locuri (absolvenții vor fi ofițeri în cadrul MApN),
-Institutul Medico-Militar, București (5-6 ani): 89 de locuri repartizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti (45 la medicină generală, 7 la medicină dentară, 7 la farmacie) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş (30 la medicină generală). Pentru detalii suplimentare, accesați Planul de școlarizare: https://dmru.mapn.ro/pages/view/162

Se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani împliniți în anul 2022 (24 de ani, pentru opțiunea ”piloți”).
Până la data concursului de admitere trebuie făcută dovada absolvirii examenului de bacalaureat.

Pentru ÎNSCRIERE în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, trebuie să contactați biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar de care aparțineți cu domiciliul. Numerele de telefon și adresele sunt disponibile aici: https://bit.ly/3tU6ynb și aici: https://bit.ly/3jLG3vq (în funcție de județul/sectorul în care domiciliaţi).
Aceleaşi informaţii pot fi accesate şi apăsând aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

Vă puteți înscrie și online. Întrebați personalul recrutor cum trebuie să procedați, ce documente trebuie să trimiteți și la ce adresă de e-mail.
Selecţia se desfăşoară în perioada 07.03 – 17.06.2022 şi constă în:
– evaluare psihologică: test de aptitudini și de personalitate;
– evaluarea capacității motrice (probe fizice): traseu utilitar-aplicativ, cu baremul 1 min și 45 sec. și alergare pe distanța de 2000 m, cu baremul de 9 min. și 45 sec.;
– interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocațională a candidaților).
Selecția are loc în centrele zonale de selecţie şi orientare (CZSO), care se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

În vederea susţinerii selecţiei, candidaţii trebuie să prezinte o adeverinţă medicală eliberată de către medicul de familie, valabilă 90 de zile de la data eliberării, care să ateste că la momentul examinării este “clinic sănătos şi nu se află în evidenţă sau sub observaţie cu boli cronice, psihice/neuropsihice sau infectocontagioase” şi care să cuprindă sintagma “eliberată pentru susţinerea probelor sportive, evaluării psihologice şi examinării medicale la intrarea în sistemul militar”.

Examinarea medicală va avea loc astfel:
-după admitere – candidaţii la instituţiile de învăţământ universitar din cadrul MApN;
-în perioada 14.03 – 10.06.2022 – candidații pentru învăţământul universitar civil (medicină) și pentru Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (drept).
Pentru anumite arme și specialități militare, candidații declarați ”Admis” la selecția din CZSO și la examinarea medicală vor parcurge examinarea medicală specifică şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale, astfel:
candidații pentru locurile care presupun desfășurarea activităților aeronautice militare – la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială din București;
– candidații care optează pentru Academia Navală “Mircea cel Bătrân”- la Centrul de Medicină Navală din Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Termenul limită pentru întocmirea/finalizarea dosarelor de candidat este 24.06.2022.
Admiterea se desfăşoară la următoarele date:
-19.07.2022 – la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”
-21.07.2022 – la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”
-25.07.2022 – la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” şi la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”.
Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea MApN, constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză (test grilă cu 36 de itemi).
Detalii despre admitere găsiţi aici: https://bit.ly/3GawZd6
Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara MApN (domeniile de licenţă Drept şi Sănătate) se desfăşoară conform regulamentelor acestor instituţii.
Pentru mai multe informații, consiliere și ÎNSCRIERE, adresați-vă la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar județean/de sector de care aparțineți cu domiciliul.
Vă rugăm insistent să folosiţi căile de informare menţionate şi să citiţi cu atenţie documentele indicate.

Foto: MApN (arhivă).


Mangalia News, 11.02.2022.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply