Ministrul economiei, Florin Spătaru: “Tranziția către o economie verde este principalul obiectiv al Guvernului României în atragerea de bani europeni”

0
597

”Pentru succesul implementării Planului Național de Redresare și Reziliență, avem nevoie de stabilitatea și predictibilitatea cadrului politic, de reglementare, precum și de sprijin parlamentar”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei în cadrul Bucharest Forum 2021.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit despre investiții prin PNRR, care vor contribui la dezvoltarea României în mai multe domenii. Vor fi alocate fonduri în valoare de 3,9 miliarde euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare și pentru căi ferate electrificate sau cu emisii zero. Un alt punct important în PNRR îl reprezintă eficiența energetică, fiind alocate 2,7 miliarde euro  pentru măsuri de eficiență energetică. Acești bani vor contribui la  renovarea seismică a clădirilor multifamiliale și publice și vor reduce emisiile de C02 cu cel puțin 0,15 milioane de tone în clădirile private și 0,075 milioane de tone în clădirile publice.

”Asigurarea unei economii naționale puternice, bazată pe un mix energetic curat, va face din România un pol de stabilitate într-o Europă efervescentă, iar tranziția către o economie verde este principalul obiectiv al Guvernului României în atragerea de bani europeni”, a afirmat Florin Spătaru, ministrul economiei. România are alocată, prin PNRR, suma de 855 milioane euro pentru producția de energie curată prin utilizarea surselor regenerabile de energie și a hidrogenului, ceea ce va permite tranziția de la energiile bazate pe combustibili fosili, către energii verzi, nepoluante, sustenabile.

”Utilizarea fondurilor europene trebuie să se axeze pe strategii sectoriale integrate, indiferent dacă acestea sunt gestionate direct de Comisie sau partajate statelor membre”, a adăugat în finalul intervenției ministrul Economiei.

Bucharest Forum, organizat de Institutul Aspen România în perioada 09-10 decembrie, este  cel mai amplu eveniment public internațional pe tematică geopolitică și geoeconomică găzduit anual de România și reunește peste 100 de oficiali de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului academic, experți și jurnaliști de prestigiu din Europa, Asia și America.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 16.12.2021. (sursa: Ministerul Economiei).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply