‘Casa noastră, Dobrogea’, eveniment cultural dedicat Zilei Dobrogei, organizat de Colegiul Economic Mangalia

0
1125

Centrul de Documentare și Informare din cadrul Colegiului Economic Mangalia, ȋn colaborare cu Casa Corpului Didactic din Constanţa, a organizat vineri, 12 noiembrie 2021, un eveniment cultural dedicat Zilei Dobrogei.

Ziua Dobrogei este sărbătorită ȋn fiecare an pe data de 14 noiembrie, pentru a marca data la care, ȋn anul 1878, Dobrogea a revenit la teritoriul naţional.

Activitatea denumită ”Casa noastră, Dobrogea” a fost coordonată de doamna prof. documentarist Ibolya Negoiţă, iar Casa Corpului Didactic a fost reprezentat de prof. metodist Narciz Amza și de prof. documentarist Alexandra Flavia Petrov. Evenimentul s-a desfăşurat fizic şi online, pe aplicaţia Google Meet.

Activitatea a început cu un cuvânt de deschidere al doamnei prof. Raluca Simona Ciobănel, directorul Colegiului Economic Mangalia, urmat de o prezentare istorică a doamnei inspector şcolar pe disciplina istorie, Magdalena Baciu-Iacob. A urmat mesajul din partea Casei Corpului Didactic, transmis de Alexandra Flavia Petrov.

Ȋn cadrul acestei activităţi interdisciplinare s-a prezentat frumosul tărâm dobrogean din multiple perspective, istorică, geografică, turistică, gastronomică și culturală. Prof. Alexandra Onoaie a adus în atenție un material video intitulat ”5 minute de istorie”, parte din proiectul prof. doctor Adrian Cioroianu. Perspectiva geografică a fost asigurată de materialul intitulat ”Rezervaţii naturale din Dobrogea”, prezentat de elevii Ana Maria Petrache și Serhan Menis din clasa a XI-a A. O incursiune în gastronomia dobrogeană, un univers savuros, plin de arome și culoare a fost realizată de prof. Nebie Amet. A urmat o călătorie fascinantă în lumea vinurilor, realizată de prof. Nelida Rașid. Prof. Ionela Tănase și Alexandra Onoaie au organizat un atelier artistic în cadrul căruia elevi talentați au creat desene inspirate de tematica propusă. Cei prezenţi s-au bucurat şi de o melodie dobrogeană, ”Doruleţ din Dobrogea”, interpretată de eleva clasei a XII-a E, Andra Marinescu.

Dobrogea este un exemplu de intercomunicare și înțelegere umană, unul din cele mai privilegiate ținuturi ale țării noastre, un adevărat mozaic interetnic. Evenimentul a fost o ȋncântare şi le-a insuflat tuturor bucuria de a fi dobrogeni. Activitatea poate fi vizionată pe site-ul: https://curcanrxn.wixsite.com/casa-nostra-dobrogea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

A transmis: Echipa de imagine a Colegiului Economic Mangalia.


Mangalia News, 14.11.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply