Aur balcanic, argint mondial și european | Alexandra Voiculescu, de la CS Poseidon Limanu 2 Mai, campioană și la lupte, și la carte (galerie FOTO)

0
1495
  • Alexandra Voiculescu a cucerit medalia de argint la categoria 40 kg a Campionatului Mondial de cadeți.
  • Luptătoarea de la CS Poseidon Limanu 2 Mai este și vicecampioană europeană la aceeași categorie de vârstă. 
  • În finala mare a Mondialelor din Ungaria, Alexandra a înfruntat o luptătoare din SUA.

Luptătoarea Alexandra Voiculescu a obținut un nou rezultat de răsunet pentru CS Poseidon Limanu 2 Mai, pentru luptele constănțene și cele românești, devenind, în Ungaria, vicecampioană mondială de cadeți, după ce, în urmă cu o lună, în Bulgaria, a obținut medalia de argint și la Campionatul European de la aceeași categorie de vârstă.

În palmaresul internațional de până acum al sportivei de 15 ani, originară din satul 2 Mai, comuna Limanu, județul Constanța, se află și un titlu balcanic, obținut în 2019, în Bulgaria, dar și o medalie de bronz cucerită la Campionatul European Under-15 de acum doi ani, din Polonia. Campioană națională, Alexandra a început luptele la finele anului 2013, fiind descoperită de Cornelius Dorian Trucmel și Alina Elena Ivan, cei care o pregătesc la clubul Poseidon și în prezent. Luptătoarea a cucerit medaliile de argint la Europene și Mondiale la categoria 40 kg. La CM a susținut trei partide. În sferturi, a învins reprezentanta Rusiei, în semifinale a trecut de sportiva din Azerbaidjan, iar în finala mare a înfruntat o luptătoare din SUA. „În meciul pentru titlu, Alexandra a comis o mică greșeală, ca și la Europene, care a costat-o. Însă, ținând cont că se află în primul an de cadeți, rezultatele obținute sunt excepționale“, a declarat Cornelius Trucmel.

 „Au pus bazele unei campioane adevărate“

Performanța deosebită a Alexandrei de la Campionatul Mondial a fost subliniată și pe pagina de Facebook a Federației Române de Lupte. „Alexandra Voiculescu (40 kg) cucerește titlul de Vicecampioană Mondială de Cadeți! Alexandra a avut de disputat o finală grea, însă argintul obținut este o dovadă pentru viitor, o confirmare și un motiv de bucurie. Felicitări, Alexandra! Felicitări antrenorilor Șerban Mumjiev, Popescu Valentin, Mirela Burnichi, precum și Clubului CS Poseidon Limanu 2 Mai, acolo unde antrenorii Trucmel Cornel și Alina Elena Ivan au pus bazele unei campioane adevărate!“, menționează sursa citată. La Mondialele din Bulgaria, CS Poseidon Limanu 2 Mai a mai avut o sportivă, Delia Voiculescu (verișoară cu Alexandra), care s-a aflat aproape de medalii, clasându-se pe locul cinci la categoria 49 kg, după ce a pierdut finala mică în fața americancei Audrey Jimenez.

A excelat din nou la o competiție majoră

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea în ziuaconstanta.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply