Profu’ de benzi desenate, care transformă personajele lui Caragiale în caricaturi colorate: „Elevul nu mai e stresat că nu înțelege o operă”

0
883

Pe Superman, Iron Man și Wonder Woman i-am tot văzut în reviste de benzi desenate. Și pe Thor, pe Captain Marvel și pe Nick Fury. Dar Pristanda, Trahanache, Felix și Otilia imaginați cu căsuțe de dialog deasupra capului, sunt o noutate. I-a creat ca personaje în reviste Mihai Ionuț Grăjdeanu, profu’ de benzi desenate, care vrea să-i ajute pe copii să înțeleagă mai ușor o lecție predată la școală.

La 34 de ani, Mihai Ionuț Grăjdeanu pregătește noile generații de artiști de bandă desenată (BD). Ține ateliere pentru copii în școli și muzee și predă, alături de profesori, opere literare și lecții de istorie în personaje și căsuțe de dialog desenate cu creta pe tablă. A adus pe băncile elevilor banda desenată educativă, în care a transpus romane și alte texte din literatura română, dar și episoade din istoria, mai recentă sau nu, a românilor.

Prin proiectele sale de comic books dedicate elevilor de gimnaziu și de liceu, Comics Didactic, Legendele Dacilor și BD Historia, vrea nu doar să promoveze arta benzii desenate în rândul celor mai tineri dintre noi, ci și să-i ajute pe aceștia să-și dezvolte imaginația și capacitatea de a înțelege o lecție la școală. În special la orele de română, unde analiza pe text este foarte importantă.

„Am adus un pic de relaxare. E mai ușor de înțeles ceea ce vrea profesorul de la elevi și luăm în considerare și elevii și cum se simt ei. Să scape de acea presiune că nu au înțeles opera, după ce au citit. Banda desenată vine în ajutorul elevilor”, spune Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe scoala9.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply