Olandezii de la Damen disponibilizează, de la 1 iulie, peste 200 de angajați de la șantierul naval din Mangalia

0
1470

farmec.ro
carturesti.ro%20

Olandezii de la Damen vor să concedieze din nou sute de angajați, în România.

Damen Shipyards Mangalia, operatorul șantierului naval omonim, la care pachetul majoritar de acțiuni este deținut de compania românească de stat Șantierul Naval 2 Mai SA, din portofoliul Ministerului Economiei, dar care se află sub controlul operațional al acționarului minoritar olandez Damen Holding BV, ia în calcul, de la 1 iulie, o nouă rundă de disponibilizări colective, după cea de anul trecut, din cauza scăderii comenzilor.

Documentul pregătit la nivelul companiei și analizat de Profit.ro prevede disponibilizarea prin concediere colectivă a 228 de salariați, prin desființarea unui număr de 228 de posturi și reducerea numărului de personal corespunzător atribuțiilor necesare tipului de nave existent în portofoliul de comenzi al societății la această dată, urmare a reducerii activității societății, începând cu 1 iulie 2021. O decizie asupra propunerii va fi luată în perioada următoare.

Cele mai recente date publice disponibile arată că, în 2019, Damen Shipyards Mangalia avea aproape 2.000 de salariați. Anul trecut, însă, grupul-mamă olandez a decis concedierea a 870 de angajați din România, atât de la șantierul din Mangalia, cât și de la cel din Galați, din cauza reducerii comenzilor pe segmentul de nave petroliere, determinată de prăbușirea prețului țițeiului, în contextul crizei COVID-19. (sursa: ordinea.ro).

Mai mult, pe profit.ro/stiri/social/olandezii-de-la-damen-vor-sa-concedieze-din-nou-sute-de-angajati-in-romania

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 25.05.2021. (Revista presei).piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply