POVESTIRI ISTORICE de Dumitru Almaș, volumul 2, ilustrat de Valentin Tănase – O carte ce străbate generațiile

0
3038

POVESTIRI ISTORICE de Dumitru Almaș, volumul 2, ilustrat de Valentin Tănase – O carte ce străbate generațiile.

Între anii 1981-1984 am ilustrat trei volume de “POVESTIRI ISTORICE”, scrise de reputatul scriitor și istoric Dumitru Almaș. Le-am desenat cu elanul tinereții și cu pasiunea pentru istorie pe care am avut-o dintotdeauna. Pe atunci, nici eu, nici Dumitru Almaș nu ne-am imaginat că aceste cărți ilustrate, devenite best sellers, vor marca imaginația mai multor generații, devenind pentru decenii adevărate referințe vizuale pentru Istoria României.

După 37 de ani, grație editurii Agora am reluat alte texte și legende istorice ale lui Dumitru Almaș, demult plecat în panteonul umbrelor și le-am ilustrat cu noi imagini, având în spate experiența vieții și aceeași pasiune pentru eroii neamului. Volumul nou apărut, intitulat tot “POVESTIRI ISTORICE 2” se dorește a fi un arc peste timp intre acele cărți de odinioară și cele de astăzi, care trebuie să deschidă drumul noilor generații către cunoașterea străbunilor, căci așa cum afirma Nicolae Iorga: “Cine nu își cunoaște istoria, este ca un copil care nu își cunoaște părinții”.

Valentin Tanase, 20 februarie 2018.

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 21.02.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply