Când merg elevii la școală. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunțul zilei

0
1328

Când merg elevii la școală. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunțul zilei.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că următoarele trei săptămâni de școală se vor derula în continuare online.

“Poziția Ministerului Educației a fost foarte clară: îmi doresc reluarea semestrului doi, în format clasic din data de 8 februarie, sub rezerva analizei evoluției epidemiologice a ratei de infectare. De asemenea trebuie să vedem disponibilitatea personalului din învățământ pentru vaccinare. Cert este că următoarele trei săptămâni se vor desfășura online, adică perioada cuprinsă între 11 ianuarie și 29 ianuarie. Semestrul unu va fi finalizat online, timp în care noi culegem date din sistemul de educație. Am cerut cu termen de raportare mâine o situație cu privire la numărul de elevi aflați în risc de neîncheiere a mediei pe semestrul 1.

Luni, 11 ianuarie, vom avea această situație. Vineri, 15 ianuarie, vom avea situația cu disponibilitatea celor 340.000 de cadre didactice din sistemul național de educație, pentru vaccinare. Răspunsul nu constituie obligativitate de vaccinare. La finalul lunii ianuarie se va lua o decizie cu modul în care va începe semestrul doi. Importanța începerii semestrului doi în sistemul clasic este esențială, atât pentru reluarea procesului de învătâmânt, dar și pentru a putea decide acele acțiuni remediale necesare pentru combaterea pierderilor suferite de sistemul de educație, de fiecare elev în parte, în această criză sanitară. Nu excludem nici un scenariu”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3. (sursa: dcnews.ro).piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply