S-a finalizat prima etapă de distribuire, în județul Constanța, a tabletelor, prin Programul Național ”Școala de acasă”

0
753

farmec.ro
carturesti.ro%20

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a distribuit, în cursul zilelor de 8.12.2020 și 9.12.2020, un număr de 2.640 de tablete pentru 98 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică din județul Constanța (51 din mediul rural și 47 din mediul urban: 26 municipiul Constanța, 2- Eforie, 3- Cernavodă, 5- Mangalia, 7- Medgidia, 4- Năvodari).

Acțiunea s-a desfășurat la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța, în baza unei programări a instituțiilor școlare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Reamintim că aceste tablete au fost distribuite în cadrul Programului Național Școala de acasă, inițiat de Ministerul Educației și Cercetării, conform necesarului transmis de către managerii școlari Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Tabletele au incluse o cartelă pentru internet și un soft preinstalat.

Așadar, directorii instituțiilor de învățământ, în baza unei proceduri operaționale aprobate în cadrul consiliilor de administrație, le vor distribui beneficiarilor aceste dispozitive, în cel mai scurt timp, în regim de comodat, conform dispozițiilor legale.

De asemenea, precizăm că, față de raportarea trimisă de directorii unităților școlare (raportare care a stat la baza procesului de achiziție), s-a înregistrat la mai multe școli o diminuare semnificativă a numărului de beneficiari.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În acest context, vom identifica alți beneficiari pentru aceste dispozitive, ce vor fi distribuite în cea de-a doua etapă, atunci când vor primi și unitățile școlare pentru care mai sunt de distribuit, conform situației actuale. În concluzie, în perioada imediat următoare, toate tabletele primite prin Programul Național Școala de acasă vor fi ajunge la beneficiarii din județul Constanța.


Mangalia News, 11.12.2020.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply